Tiitel nimega de Chevalier de l'Ordre National du Mérite on Laffranque'le tunnustuseks muu hulgas prantsuse-eesti õigusterminite sõnastiku koostamise eest, ütles Ekspressile Prantsusmaa suursaadik Eestis Chantal de Bourmont. Nädal aega hiljem saab sama ordeni välisministeeriumi koolitusbüroo direktor Pille Toompere, kes on pikka aega korraldanud Eesti riigiametnike prantsuse keele õpet. "Mul on väga hea meel mõlemat tunnustada," kinnitas suursaadik.

Tegemist on Prantsusmaal tähtsuselt teise autasuga pärast Auleegioni ordenit. Riikliku teeneteordeni lõi 1963. aastal president Charles de Gaulle. Seda antakse nii tsiviil- kui sõjaliste teenete eest.

Prantsusmaa ordeneid on varemgi saanud hulk eestimaalasi, näiteks 2003. aastal Eesti Apostlik-Õigeusu metropoliit Stefanus Auleegioni ordeni. Eriti võimas ordenisadu tabas Eesti prominente Prantsusmaa president Jacques Chiraci riigivisiidi puhul 2001. aastal. Eestis tegutseb ka Prantsusmaa aumärkidega pärjatud inimeste assotsiatsioon, mille auesimeheks on Lennart Meri ja tegevjuhiks Eesti Instituudi direktor Lore Listra.