"Kaitseminister viitas eelmisel nädalal tehtud avalduses probleemidele koostöös riigi ja kohaliku omavalitsuse vahel, mis sellise objekti puhul nagu Vabadussõja võidusammas on iseäranis kahetsusväärsed, sest need administratiivsed segadused mõjuvad kokkuvõttes halvasti riigi ja kohaliku omavalitsuse usaldusväärsusele inimeste silmis," ütles Oviir. "Riigikontroll kavatseb põhjalikult uurida ka sambale ehitusloa andmisega seotud probleemistikku, kaasates selleks vajaduse korral spetsialiste ja eksperte."

Tallinna abilinnapea Taavi Aas tervitab Riigikontrolöri otsust viia läbi audit, mis käsitleb Vabadussõja võidusamba rajamist.

"Meie riigile oluliste teemade puhul on kõikide riigi instantside sekkumine ja abistava käe ulatumine ainult tervitatav. Ma ei näe linnal selle auditiga seoses mingeid probleeme, oleme tegutsenud vastavalt seadustele ja paraku selle eest avalikkuselt ka hurjutada saanud.

Näen iga päev oma kabineti aknast võidusamba ehitust ja imestan ise ka, et miks seal seni välja antud ehitusloa piires tegevust ei toimu, seda tuleks tõepoolest uurida. Oleks kahju, kui Vabaduse väljaku rekonstrueerimistööde lõppemisel järgmise aasta sügisel, avaneks Harjumäest sarnane pilt tänasega," lisas Aas.