Ent teise veerandaja marulise spurdiga, milles kandev roll Rocki keskmängijal Tanoka Beardil, tulid tartlased siiski mängu tagasi. Poolaeag lõppes seisul 37:39 ASKile. 

 Kogu teine poolaeg oli juba pingeline punkt-punkti mäng. Mida kaugemale mäng edenes, seda enam suutis Tartu meeskond ära kasutada oma mäekõrgust ülekaalu lauavõitluses.

ASK murdus mängu viimase kolme minuti jooksul, mil Tanel Tein tabas „valusa" kolmese, suure osa teisest poolajast nelja veaga mänginud Giorgi Tsintsatze viskas otsustaval hetkel „kahese" ja sinna otsa veel oma esimese „kolmese" ning Viktor Sanikidze kiirrünnakust veel kaks punkti. Väsinud lätlastest polnud seks hetkeks enam väärilist vastajat. Lõpuks lõunanaabritest selgelt värskem paistnud Rock vormistas niiviisi kena võidu - 77:68.

Tanoka Beard viskas 20 punkti ja hankis 8 lauapalli, Giorgi Tsintsadze lisas 15 punkti, 8 lauapalli ja 6 resultatiivset söötu ning Viktor Sanikidze 12 punkti ja 11 lauapalli.

"Tahtsime siiski rohkem," kinnitas meeskonna kapten Gert Kullamäe pärast kolmanda koha mängu ETV-le. See aasta oli Balti liiga suhteliselt ühtlane ja meil oli võimalus leedulastel selg prügiseks teha. Ei tea, kas järgmisel hooajal seda šanssi enam Eesti klubidel on. Kokkuvõttes on muidugi medal ka hea," lisas Kullamäe.

Rocki peatreener Indrek Visnapuu oli mõistagi ASKi alistamise üle õnnelik: "Fantastiline! Teisest veerandist meie poolt väga korralik esitus. Eilne kaotus jääb küll natuke kripeldama, aga kolmas koht on hea tulemus."

Balti liiga võitja selgitamine oli selgi aastal Leedu suurklubide klubide omavaheline asi. Lietuvas rytase ja Kaunase Žalgirise mäng oli põnev vaid esimesel poolaajal, mis lõppes 52:49 rytase kasuks. Mängu teisel poolel läks Vilniuse tiim eest ning Žalgirisel polnud rivaali minekule midagi vastu panna - 97:74

Rytase poolel hiilgas Chuck Eidson, kes tabas hämmastava kindlusega ning tõi lõpuks 41 punkti. Lisaks andis ta kaheksa resultatiivset söötu, võttis maha kaheksa lauapalli. Žalgirisele tõi Dainius Salenga 26 punktiga