Hetkel on need kaks meie valitsuse noorimad ministrid.

Neil on kulunud poliitilise eliidi hulka jõudmiseks kõige rohkem kümme aastat.

Mille poolest nende poliitikutee erineb vanadest tegijatest, Siim Kallase omast näiteks?

21. sajandi poliitikul on küll haridus, kuid ta pole naljalt muud peale parteitöö teinud. Hanno Pevkuril on mõningane kokkupuude “päris” eluga – ta on nooruses, kui isa Soome tööle läks, teeninud taskuraha Kesk-Soomes hobusekasvanduses ehitustöid tehes, töötanud kodukohas kehalise kasvatuse õpetajana ning pidanud viis kuud juristiametit advokaadibüroos, kus talle ei meeldinud. Rõivas proovis pärast ülikooli kätt aktsiaseltsi IT grupp suurkliendihaldurina, eelistas aga esimesel võimalusel suunduda rahvastikuminister Paul-Eerik Rummo nõunikuks.

Kui broiler plaanib ruttu pumba juurde saada, peab ta alustama kõige alumiselt pulgalt. Rõivas (kelle oli parteisse kutsunud Silver Meikar) käis 1999. aastal noortekogu liikmena öösiti Reformierakonna plakateid Tartu plankudele kleepimas. Temast kaks aastat vanem Pevkur teenis sel ajal veel oma kodukandi huve, töötades Koeru vallavalitsuses juristina ja õppides õigusteadust. Ida-Virumaa poisina oli tal raskem pealinna võimukoridoridesse siseneda kui neljandat põlve tallinlasel Rõivasel. Kandideerides 2000. aastal kümmekonna kohaotsija hulgas Nõmme linnaosavalitsuse juristiks, jäi ta Urmas Paetile silma ning töölepingule järgnes juba mõni kuu hiljem ka linnaosavanema pakkumine astuda Reformierakonda. Mõeldud-tehtud! Rõivas kulges tipu suunas läbi noorsootöö – ta valiti reformerite noortekogu etteotsa.

Sellal, kui Pevkur “majavalitsuses” nõunik oli, töötas 20aastane Rõivas juba justiitsminister Märt Raski nõunikuna. Minister manitses noort parteiaktivisti ikka õppimisele ka keskenduma, ning Rõivas kaitseski majandusteaduste bakalaureusekraadi 2002. aastal – samal aastal tegi Pevkur ära baka Tartu ülikoolis.

Edaspidigi rebivad noormehed tasavägiselt: kui 2003. aastal sai Rõivas rahvastikuminister Rummo büroojuhatajaks, sai Pevkurist Nõmme linnaosavanem. Aasta hiljem hakkas “majavalitsejaks” ka Rõivas: 2004 oli ta Haabersti linnaosavanem.

Kui 2005. aastal läks Pevkur justiitsminister Rein Langi nõunikuks, hakkas Rõivas peaminister Ansipi nõunikuks. 2007 on mõlemad riigikogus, kaks aastat hiljem läheb Pevkur sealt sotsiaalministriks ning Rõivasest saab rahanduskomisjoni esimees. Edasine on ajalugu: 2012. aastal, paar nädalat enne maailmalõppu, saab Rõivasest Pevkur, Pevkurist Michal, Michalist...jah, mis Michalist saab?Eraelulisi fakteHanno Pevkur käis koolis Järva-Jaanis

Hanno Pevkuril on naine Helin ja lapsed Mirt-Marleen (5) ja Jan Joonas (8)

Taavi Rõivas õppis Tallinna Reaalkoolis

Taavi Rõivasel on naine Luisa ja tütar Miina-Rihanna (3)