Tallinn või Praha Uudiseid jälgides, Tallinna vanalinnas liikudes, Tallinna-Tartu maanteel sõites või spaasid külastades võib jääda mulje, et vene turistid ummistasid aastavahetusel terve Eesti. Ka statistika näitab, nagu oleks neid siin üha rohkem. Ent see võib olla petlik. Tallinna kesklinnas ühes menukaimas hotellis oli uusaastaööl mitukümmend vaba tuba ning hotelli aastavahetusprogramm ei läinud kaubaks nii hästi, kui loodeti. Diagnoos: vene turistid ütlevad, et Tšehhis on aega veeta soodsam ja parem kui Tallinnas. Õlu näiteks ei maksa seal suurt midagi.

Jakunini aasta comeback Venekeelse Forbesi üks eelmise aasta kangelastest on Venemaa raudtee juht Vladimir Jakunin, kes nimetati ära aasta comeback’i teinud ärimehena. Vene valitsuse pressiteenistus teatas Jakunini tagasiastumisest 19. juuni õhtul, kuid juba tund hiljem teatati, et tema vallandamine on väljamõeldis. Kui meedia pärast mitmeid tulutuid katseid Jakunini toru otsa sai, teatas too, et õhtustas koos president Putiniga. “Me istusime ja sõime metsist. Uudis minu isu ei rikkunud,” kommenteeris ta. Tähelepanuväärne, et metsis on vene keeles gluhar ja žargoonis nimetatakse nii ka kuritegusid, mille avastamine on lootusetu (gluhoje delo – pime, lahendamatu juhtum).

Salumäe kuld on alla 18 keelatud Kasiinoärimees Armin Karu andis Erika Salumäe Souli kuldmedali ostmiseks 12 500 eurot ning lubas televiisoris, et kõik võivad seda Tallinnas Kristiine keskuses tema spordikohvikus vaadata. Meest sõnast, aga... Reaalsus on see, et kohvikusse, mis on ühtlasi Karu kasiino eesukseks, alaealisi ei lubata.