Uus lindiskandaal? Tiit Vähi valitsus arutas VEB Fondi küsimust oma istungil 23. detsembril 1996. Valitsuse reglemendi järgi kuulusid istungid salvestamisele. Nüüd on välja tulnud, et VEB Fondist räägitud juttu linti ei võetud.

Ekspressi kangelaste häälesaak KGB kaastöötaja Henn Käärik (EKRE) sai Tartus 260 häält. Imikupeksja Juri Rõtikov (Reform) sai Tallinnas ühe hääle. Narkoorav Mart Erlenhein (Reform) pealinnas viis häält. Sotside käepikendus krimimaailma Oksana Bugaitšuk-Kekelidze Tallinnas 9 häält (SDE)

Uurijad jäid hiljaks SEB Pank ei ole leidnud arhiivist olulisi dokumente, mis võiks heita valgust VEB Fondi sigadustele. Näiteks ei ole säilinud Ühispanga poolt 28. mail 1998 TSL Internationaliga sõlmitud leping. Samuti pole alles 1998. aasta maksekorraldusi, mis hävitati säilitustähtaja möödumise tõttu 2009. aastal.

Lõikav briti iroonia Brüsselis ilmuv ingliskeelne nädalaleht European Voice kirjutab: “Häälte võltsimise tõttu suvel Reformierakonnast välja heidetud Kristiina Ojuland (pildil) käis Aseris valimisi jälgimas ning kinnitas, et hääletamine oli “läbipaistev, vaba ning õiglane”.

Kõik pole kuld, mis hiilgab On tuntud tõde, et eestlaste väline hiilgus on suurem nende rikkusest. Osa inimesi liisib kalleid autosid, kuigi neil jätkub napilt raha toidu tarbeks. Trendi tabas ära ka Äripäev, kes avaldas luksusliku elustiili lisas Gentleman kallite kellade, masinate, mööbli, napsude ja muude sääraste reklaamide vahel ka kohviku kuulutuse “Supid alates 1,5 €, praed alates 2,5 €”.

Facebooki-rahvas Tallinn soovitab vanuritele ja seenioridele “harivat ja kasulikku” koolitust, “et olla ühiskonda kaasatud” – Facebooki algõpet, mida pakub tasuta Tallinna Keskraamatukogu. “Antakse praktilisi nõuandeid Facebooki konto loomise osas ja räägitakse selle kasutamise võimalustest,” seisab reklaamis. Raamatukogust öeldi, et alates kevadest on koolituse läbinud paarkümmend inimest vanuses 40+. Järgmised seansid toimuvad 21. novembril ja 19. detsembril.

Marsil läheb kitsaks India Kosmoseuurimise Organisatsioon teeb viimaseid ettevalmistusi mehitamata Marsi-lennuks. BBC teaduskorrespondent Pallab Ghosh ennustab uue, sedapuhku Aasias toimuva kosmosevõidujooksu algust. Kui nii, siis võib seni peaasjalikult ameeriklaste tegevuse pärusmaaks olnud Marsil kitsaks minna – olgem ausad, hiinlasi ja hindusid pole just vähe, lisaks on oma Marsi-programm olemas ka jaapanlastel ning ega tõusvad majandusmaad Indoneesia ja Malaisiagi päris tegevusetult istu.

Dekaadi kinnisvaraprojekt Riigi Kinnisvara konkurss uue superministeeriumi ehituseks juba käib, ehkki arhitektid ei jõua ära imestada. Miks peab rahandusministeeriumi korraliku maja maha lõhkuma, et uut ehitada? Ons kõrval vähe ruumi?