Aimar Altosaar uueks riiklikuks lepitajaks! Kas ta peab saama selle ameti selleks, et tema võimetega mees ei aitaks Vabal Isamaalisel Kodanikul organisatsiooni luua? Või selleks, et ta vaikiks, kuidas Isamaad rahastati? Räägitakse veel, et Altosaart pakuti ka Ida-Viru maavanemaks ja suruti töötukassa etteotsa. Kas ainult vanad võimupoliitikud pälvivad Eestis riigiameteid?

Tallinna jooksu- ja jalutusradadel toimub sügisene keelevahetus. Nii Harku järve ümber, Mustamäe nõlva all kui ka Pirita jõe ääres täituvad terviserajad sügisel põhiliselt eestikeelsete sportlastega. Grilliseltskonnad, põhiliselt venekeelsed, taanduvad talvituma. Loodusesse jäetava prahi hulk on seltskondadel erinev, muud vahet pole.

Umbes aasta tagasi Moskva transpordi ning liikluskorralduse eest vastutavaks abilinnapeaks määratud Eesti päritolu ärimeest Maksim Liksutovi on tabanud moskvalaste äge vihahoog. Endine transpordiärimees, kelle ülesanne on parandada Moskva linna hullumeelset liikluskorraldust, kehtestas 1. novembrist kesklinna teatud piirkondades tasulise parkimise. See samm ajas kohalikud elanikud tõsiselt endast välja. Internet vahutab raevust Liksutovi vastu. Mõned nõuavad mehe kohest vallandamist.

Juristide liidus arutati läinud nädalal, kas protestida selle vastu, et politsei- ja piirivalveamet annab kohtunik Merle Partsile politsei aastapäeval teenetemärgi. Paljude juristide arvates pole õige, et politsei kui uurimisorgan tunnustab tegevkohtunikku kui sõltumatut õigusemõistjat “hea töö eest süüdimõistmisel”. Vähemalt ei jäta see kohtuvõimust head muljet, sest kohtunik ei pea üksnes olema, vaid ka näima sõltumatu.

Meie europarlamendi saadikud kurdavad, et Eesti ametnikud käivad Brüsselis regulaarselt vaikimas. Koosolekutel sõna ei võeta, Eesti seisukohti ei kaitsta. Noogutatakse lihtsalt kaasa. Ent kodus esinetakse kangelastena, kes Euroopast häid diile ära toovad.