VILEPUHUJA SAATUS Maksuamet puistas 15. oktoobril ASi Tartu Mill bürood. Jahutootja üks omanikest on Uuno Lausing, kes on Keskerakonna musta rahastuse paljastanud Tarmo Lausingu onu. Huvitav kokkusattumus või mis?

AITÄH, SVEN SESTER, et endast taas meie postkasti kaudu elumärki andsite. Oleme jätkuvalt veendunud, et riigikogulasest peibutuspardi osalemine kohalikel valimistel ei ole aus mäng, vaid pettus. Aga mida te silmas peate, kui kirjutate, et kesklinnas Jakobsoni tänaval aastaid elanuna olete “kogenud meie linna igapäevast häda ja viletsust” niisamuti nagu meiegi? Mina küll “häda ja viletsust” kogenud pole.

MAKSKE ÕPETAJATELE HELDELT Soome haridusminister Krista Kiuru, keda spiiker Ene Ergma riigikogu saali esinema ei lubanud, esines siiski konverentsiruumis sotsidele. “Oleme Soomes teinud õpetaja töö ihaldusväärseks. Pole tähtis ehitada koolidele uhkeid maju. Palgake heldelt häid õpetajaid. Siis tõuseb õpilaste enesetunne,” soovitas Kiuru.

RÄÄGIME VENE KEELES Kui valimiskampaaniates lubatakse, et asjaajamine toimuks kõik ainult eesti keeles ja muukeelsed palkaksid endale tõlgi, siis Tele2 käitub vastupidi. Tele2 müügiinimene helistab eestlasele, alustab oma pähemäärimisjuttu vigases eesti keeles ja teeb siis üsna kohe ettepaneku jätkata hoopis vene keeles.

KASPAROV KIIDAB KROSSI Ka ilmakuulus maletaja Garri Kasparov osaleb Eesti valimistel. Siiski mitte kandidaadi, vaid toetajana – Eerik-Niiles Krossi toetajana. Male mitmekordne maailmameister esineb PBK kanalil reklaamklipis ja kiidab Krossi. Venemaal lööb Kasparov aktiivselt poliitikas kaasa, ta on Vladimir Putini režiimi vastane.

HÕISSA PULMAD

 Kes teab,
 kust kõik see algas,
 neiu vaikis, peiu salgas.
 Juhtus, mis peab juhtuma,
 läki pulmi pidama.

Kallis Taimi Samblik! Palju õnne abielusadamasse jõudmise puhul!

Eesti Ekspress ja sõbrad Reformierakonnast (luuletus saidilt pulmad.ee)