HINNARALLI IVANGORODIS Eesti piiri vahetus läheduses asuvas Ivangorodis on tõusnud hinnad Venemaa kohta tavatult kõrgele, odavast Vene kaubast on saanud piirilinnas möödanik. Seetõttu on kohalikud ivangorodlased hakanud poodlema hoopis Narvas, sest kuigi letihinnad on kahes linnas enam-vähem võrdsed, saavad nad mitte-euroopaliitlastena koduteel piirilt käibemaksu tagasi.

PRÜGIEESRINDLANE Eesti eesrindlikem prügisorteerimiskants on Ruhnu saar. Kuigi juba mõnda aega ärgitatakse eestlasi oma prügi eraldi pakendi-klaasi-paberi-biomassi konteineritesse sorteerima, tõrguvad inimesed jäätmeid lahterdamast. Ruhnul on kõik avalikud prügikastid aga kolmekaupa süstematiseeritud ning needki sorteerib spetsiaalne jäätmejaama ametnik enne prügi saarelt lahkumist veel kord käsitsi üle.

ÕLUT HÄRRA PRESIDENDILE President Toomas Hendrik Ilves nautis läinud reedel Lätis Positivuse muusikafestivali täiel rinnal. Ainsa mõru pillina tahtsid vahepeal ajakirjanikud intervjuusid. Pärast ETV-le antud usutlust küsis Ilves nõudlikul toonil oma turvamehelt: "Kus mu õlu on?"

TARTU KLUBIKULTUUR KIRATSEB Tartu vähegi kultuursed peokohad vaevlevad majandusraskuste käes - suve alguses suleti nii Kene Verniku veetud kohvik-klubi Nälg kui elektropidusid korraldanud Kink Konk. Kiratsemise olulisimaid põhjusi on vast see, et muidu igati kultuurse linna põhipidutsejad on alkoholi-, mitte kultuurijanused tudengid. Milleks minna kontserdile, kui võib minna odavat õlut trimpama? Näib, et mõne aja pärast saab Tartus meelt jahutada vaid tuntud napsikoha Shootersi taolistes kohtades. Shooters ise kolis kohvik Vilde alla Kink Konki asemele.

Politseinikud lasevad huupi! Viimase kolme aasta jooksul kasutasid politseinikud teenistusrelva 15 korda hoiatuslaskudeks. Nendest seitsmel juhul oli tulirelvast hoiatamine ebaseaduslik ja kahel juhul lihtsalt taktikaliselt otstarbetu.