Vene valitsuse ajaleht Rossiiskaja Gazeta avaldas 31. augustil valeinfot, et Eesti riiklik gaasifirma reklaamib ennast Auschwitzi koonduslaagriga.

Grupp vene haridustegelasi soovitab Edgar Savisaarel paluda Peterburi linnavalitsusel püstitada mälestustahvel Leningradi blokaadi ajal hukkunud ja nälga surnud eestlastele.

Hiiumaa ühe suurima tööandja, plastitehase Dagöplast rootslasest omanik Leif Sören Andersson olla ähvardanud, et kui Eesti Energia veel elektri hinda tõstab, kolib tema oma tehase ära Venemaale.

Veel Hiiumaalt. Nimelt on saarele jõudnud pesapallikurikad. Sealsed politseinikud kurdavad, et neid näeb saarel aina rohkem. Ja see olla murettekitav, sest pesapallimängijaid ega -klubisid pole ju juurde tekkinud.

Tallinna Ülikooli õppejõud Linnar Priimägi kohtleb magistriõppe üliõpilasi nagu algkoolilapsi, käsib konspekteerida ainult ruudulisse kaustikusse, teha “mitte liiga vähe ja mitte liiga palju” märkmeid ja hindab tudengi konspekti vastavust “maestro” nõuetele ka eksamitel.

Prokapitali algusaegadel teenisid itaalia kinnisvarahaid Eestis lisaraha sellega, et mõõtsid müüdavad majapinnad mitte põrandapinna järgi, vaid kuni välisseinani välja! Kümned kliendid avastasid, et “euroopa moe järgi” mõõdetud korteris on pinda tegelikult vähem kui plaanil joonistatud. Börsil Prokapital loodetavasti nii ei nipita.

Selgub, et Nord Streami gaasitoru polnud esialgu mitte energia-, vaid metalliprojekt. LNG World News kirjutab, et 200 000st 24tonnisest betooniga kaetud ja merepõhja sätitud terastorust valmistati tervelt 140 000 Saksamaal, ülejäänud Venemaal ja Jaapanis. Nord Streami tööle suundunud endine kantsler Gerhard Schröder ajas siis järelikult ikkagi saksa asja! Kas ja mis hinnaga vene gaas torus liikuma hakkab, selgub alles tulevikus. Terastorude suurost Saksamaalt on aga juba fakt.

Naisi spordib rohkem. Sel pühapäeval toimunud Tallinna maratoni eri distantsidele kokku oli registreerinud koguni 18 000 osalejat (36 riigist). Kusjuures 62% jooksjatest on naised, meeste osakaal megaspordiüritusel on vaid 39%.