USAs Montana osariigis Great Fallsis tekkis paanika koduperenaiste seas, kui eesti noormees Mihkel üritas neile koduuksel lasteraamatuid müüa – ta olevat rääkinud vastuolulist juttu ja olnud üldse väga kahtlane, ehk koguni pedofiil. Politsei võttis Mihkliga ühendust ja selgus, et ta on tõesti raamatumüüja ning tal pole noorte emade suhtes kurje kavatsusi.

Tuleb välja, et teaduskeskus Ahhaa ei müü perepileteid samasoolistele peredele. Juhatuse liige Pilvi Kolk põhjendas seda nii: “Kui lubaksime samasoolisi täiskasvanuid perepiletiga sisse, leiduks hulgaliselt neid inimesi, kes ei moodusta peret Eesti Vabariigi seaduste mõistes ja kasutaksid seda lihtsalt ära kui mugavat võimalust siia perepiletiga sisse tulla. Kuni seadusi ei muudeta (et pere moodustavad mees ja naine – toim), ei muuda meie ka oma perepileti süsteemi.” Aga kuidas nad kontrollivad, et niisama vastassoost sõbrad süsteemi ära ei kasuta? Abielutunnistus peab kaasas olema?

Läänemaa elanikud teavad rääkida, et Rohuküla sadamas seisnud parvlaev Ofelia müüdi kolme nädala eest maha ning kohe seejärel filmiti selle pardal mängufilmistseen, kuidas Kasahstani president Soome sõidab.

Riigikogu liige Rainer Vakra tegi juuli lõpus sotsiaalministrile ettepaneku hakata puukentsefaliidi vastu vaktsineerima suhtelises vaesuses elavaid lapsi, keda on Eestis hinnanguliselt 48 000. Ühe lapse vaktsineerimine maksab umbes 60 eurot.

Kuulukse, et Sofi Oksaneni romaani “Puhastus” ainetel vändatud ja peagi esilinastuva filmi võtetel tekkisid ületamatud vastuolud režissöör Antti Jokineni ja NKVD karistussalklasi mängivate vene näitlejate vahel. Verise mahalaskmise sooritasid näitlejad entusiastlikult, kuid laipade mõnitamise ja nende peale urineerimise stseeni ei kannatanud näitlejad välja ja keeldusid milleski nii räiges kaasa mängimast.