Lõks relvaärimehele Meile väidetakse, et Taiwani arvatav relvaärimees Hsien Tai Tsai viibis Eestis “turismireisil”. Ja nabiti siis FBI tellimusel kinni. No küll me usume! Julgeolekuasutustel on terve teadus, “sting operations” (matkimise- või provotseerimise toiming), kuidas kahtlasi tüüpe meelitada riikidesse, kust võõrriikide luurel on ohvrit kergem puuri saada. Iisraeli tuumasaladuse valdaja Mordechai Vanunu näiteks armus Londoni hotellis ilusasse blondi Mossadi agenti, kes lubas püksikud jalast võtta alles siis, kui Mordechai ta Barcelonasse viib. Mossad pani armunud Mordechai pikaks ajaks istuma!

Jäneste arvukus kahaneb: Võrreldes eelmise aastaga on mupo tabanud Tallinnas poole vähem piletita sõitjaid (mullu märtsis 2641 – tänavu märtsis 1182) ja teinud ka poole vähem trahvi (mullu märtsis 53 480 eurot, tänavu märtsis 24 332 eurot). Pealinlased sõidavad nüüd ju tasuta!

Saksamaa, me tuleme Lõuna- Euroopat vallanud majanduskriisi algusest alates on sisseränne Saksamaale üha suurenenud. Saksa statistikaameti värsketel andmetel oli mullune sisserändesaldo Saksamaale 369 000 inimesega positiivne – kokku kolis 2012. aastal Saksamaale elama 1,081 miljonit inimest, riigist lahkus aga 712 000. Nii palju inimesi ei ole ühe aasta jooksul soovinud Saksamaale kolida pärast 1995. aastat. Peamised sisserändemaad olid Hispaania, Kreeka, Portugal ja Itaalia, järgnesid Poola, Rumeenia, Ungari, Bulgaaria.

Ettevaatust! Tuntud reisifirma Baltic Tours on alates veebruarist tarbijakaitseameti mustas nimekirjas kui tarbijate huvisid kahjustav ettevõte.