Suhtekorraldajate "eliit" ise teeb, ise hindab. Suhtekorraldajate Auhinnakonkursil osalevad tänavu 21 tööd, millest 13 kuuluvad zhürii liikmetele. Kas õnnitleme palavalt iseendid oma olemasolu puhul? Nii esitas Idea konkursile 3 tööd (firma juht Rivo Saarna istub zhüriis), Corpore kolm tööd (juhataja Allar Tankler zhüriis), Hannes Hamburg istub samuti zhüriis ja ka 3 tema PR-tegu konkureerivad...
Suhtekorraldajate Liitu kuulub ligi 90 liiget - ja ei saa sõltumatut zhüriid kokku? Ei, öelge üldse, mismoodi hääletamine saab käima praeguse satsiga. "Esimesed kolm tööd - mina ei hääleta. Järgmised kolm - sina ei hääleta." No mida imet.

Linnasekretär mängus? Tartu Postimees on viimase nädala jooksul hoidnud silma peal Jaan Tõnissoni endise maja hõivajate ehk skvottijate juhtumil. Varju on jäänud fakt, et Anna Haava tänaval asuva maja lähinaabruses on ka linnasekretär Jüri Mölderi kodu. Mullu suvel sattus Mölder ühe hõivajaga konflikti, mis lõppes viimasele avaliku korra rikkumise eest määratud 40eurose trahviga. Seejärel suutis linnavalitsus juba üsna kiirelt seni maja vastu täielikku huvipuudust näitavate Tõnissoni pärijate käest saada vähemalt dokumendid, mille abil hakata skvottijad välja tõstma.

Kas sul luba on? Andmekaitse inspektsioon murrab pead, kas igal soovijal on õigus saada koopia kohaliku omavalitsuse arhiivis asuvast ehitusprojektist või tuleb autoriõiguste kaitseks selleks küsida iga kord luba arhitektilt.

Eksamipalavik: Emakeeleõpetajate selts hoiatab, et gümnasistide eesti keele riigieksami sooritamise künnist ei tohi tõsta 2014. aastal praeguselt 20 protsendilt 50 protsendile. Õpetajad kardavad, et künnise tõstmisel põruks iga viies õpilane.

Lendurite ümberõpe Rahvusliku lennukompanii lendurite seas on kuuldavasti uueks trendiks Boeingutega lendamise lubade taastamine. Ennekõike puudutab see lendureid, kes omal ajal Estonian Airi Boeinguid tüürisid, kuid on viimasel ajal Bombardieridele ja Embraeridele ümber õppinud. Pole teada, miks rooste läinud oskusi massiliselt taas lihvitakse – kas kavatseb Estonian Air Boeingud taas kasutusele võtta või valmistuvad lendurid selleks, et halvima korral endale turul taas kiiresti amet leida?

Talid Mäetaguselt Ajalehes Põhjarannik ilmus hiljuti kuulutus, milles poeg Lembit mälestas sajanda sünniaastapäeva puhul oma vanemaid: 1912. aastal sündinud Teele Talit ja 1913. aastal sündinud Arno Talit Mäetaguselt. Need on aastad, mil Oskar Lutsul õnnestus lõpuks avaldada “Kevade” esimene ja teine osa. Mäetagusel on üldse oluline koht Eesti kirjanduses: sealt on pärit kirjanik Olivia Saar, ning Tammsaarel oli teos “Mäetaguse vanad”.