* * *
Püstolreporter Andres Raid jätkab võitlust selle nimel, et teda nõukogude sõjaväkke sundmobiliseerimise tõttu represseeritud isikute hulka arvataks. Ringkonnakohtu otsuse järgi ajateenistuses käinud eestlased ei kuulu represseeritute hulka, kuigi neid siiski võidi ka represseerida. Nüüd ootab Raid Riigikohtult menetlusluba. Kui ta seda ei saa, siis kavatseb Raid teha prokuratuurile avalduse ja paluda välja selgitada oma represseerijad ja nad vastutusele võtta. Sõjakomissarid, värisege!

 * * *
Räägitakse, et kui Tallinki reisilaev Silja Europa liinilt maha võeti, siis võeti asenduseks kiiresti teine reisilaev Tallinn-Stockholmi liinilt. Alles hommikul kuulsid töötajad, et nad sõidavad hoopis Soome linna Turu ja Stockholmi vahel. Praegu saab Tallinnast Stockholmi üle päeva, mitte iga päev.

 * * *
2005. aastal ligi saja miljoni kroonise kokaiinilastiga vahele jäänud juudi gangsterite jõuk valmistab Eesti riigile jätkuvalt peavalu. Lähemal ajal tuleb politseil leida oksjonil ostja uimastite peitmiseks kasutet hiiglaslikule mägiraudtee hammasrattale. Hammasrattas olid peidikud, kuhu mahtus 43 kilo kokaiini. Pole veel teada, kas hammasratast õnnestub müüa varuosana või läheb see haamri alla vanarauana. 

 * * *
Euroopa üks menukamaid koomiksikirjanikke, belglane Jean Van Hamme avaldas uue osa koomiksist “Lady S” (pildil). Teos räägib naisspioon Shania Rivkast, kes tegelikult on Eestist pärit juut­spioon. Shania vanemad tapeti Eestis KGB poolt ning tüdruku lapsendab USA diplomaat James Fitzroy. Shaniaga võtab ühendust salajane organisatsioon, kes ta oma spiooniks värbab.