Keskerakond esitas peaminister ­Andrus Ansipile riigikogus arupärimise seoses 11. veebruari Ekspressis ilmunud ­Mihkel Kärmase artikliga “Ragn-Sells: Reformierakond kandib prügiraha!”. ­Kadri Simson jt tahavad teada, millal keskkonnaminister Jaanus Tamkivi ametist tagasi astub.


Maksuamet kurdab, et ei saa konfiskeerida maksudest kõrvalehoidjate vara, kuna kohtud määravad liiga kergeid karistusi. Konfiskeerimise eeltingimuseks on vähemalt üle kolmeaastane vanglakaristus. Maksuamet sooviks karistuse alampiiri üldse kaotada.

Sotsid Eiki Nestor ja ­Kalev Kotkas kardavad Hiiumaa lennuohutuse pärast. Kärdla lennujaam kasutab siiani 1979. aasta radarit.


Loomakaitse Selts nõuab põllumajandusminister ­Helir-Valdor Seederilt Poola kanade kaitsmist. Poolakad soovivad kasutada edasi Euroopa Liidus keelatud puure, kus munakanade “heaolu on tõsiselt ohustatud”.


Pealkuuldud kõnelusi

“No see on sama piinlik kui tööl käia!”

Kaks kodutut Balti jaamas

“Ma küsisin temalt, et kas teil Partner-kaarti on. On küll, vastas mees, aga ma PIN-koodi ei tea, sest see on naise käes!”

Kaks Selveri kassapidajat omavahel

Nädala 12 punkti: Lähevad Eesti politseile, kes esmaspäeva õhtul helistas Ekspressi toimetusse ja soovitas inimestel oma sõiduautod igaks juhuks lumise katuseserva alt eemale ajada.

Ekspresstsitaat

“Minu tulevane kallim… ei tohi mulle peale panna mingisuguseid piiranguid, sest olen avastamishimuline ja tahan elult võtta kõike.” Dimitri Janssens, unistuste prints

“Ärme usu neid, kes täna kriisi ja krahhi ennustavad. [–] Neil pole õigus.” President ­Toomas Hendrik Ilves oma 2007. aasta uusaastaläkituses majanduskriisist.

Nädala übermensch ja übermädchen:

Ägedam kui Chuck Norris: Riigikogu saadik Lauri Vahtre tankis kuluhüvitise eest paarikümneminutilise vaheajaga nii bensiini kui diislikütust.

666 6irrrl! Riigikogu liikme Olga Sõtniku kuluhüvitise eest liisitud Lexuse number on 666 AXY. Ach yess, she does it!

Sotsvõrgustikud

Facebook: See on nii armas kuidas Lembitu Kuuse OM lõpetamise kunstiprogrammi kommenteerib. Ta võiks seda meil teatris ka teha vahel nt: “ja nüüd tuli lavale paljas mees koos saksa lambakoeraga, tal on perses rullikeeratud põlev 25 kroonine, taustaks elektrooniline muusika – Kallid teatrisõbrad see sümboliseerib kaasaaegse inimese sisemist tühjust.” (Juhan Ulfsak)

Perekool: Mis kalast tehakse kilu? Kas see on ansjoovis või mingi muu sort. Räim ju see pole on liiga suur.

Teab keegi aidata kala liigi nimega?