Ehitamise ajal kuulusid Maailma Kaubanduskeskuse majad New Yorgi linnale. 6 nädalat enne katastroofi rentis Larry Silberstein kinnistu New Yorgi transportiametilt ja kindlustas eraldi just ka terroriakti vastu. Kindlustusfirmad maksid majaomanikule välja rekordilise 46 miljardi krooni suuruse hüvitise.
Uue, 123 000 000 000 krooni suuruse kompensatsiooni tahab kinnisvaramagnaat saada hüvituseks selle eest, et tal kaksiktorne enam ei ole. Seetõttu ei laeku talle ka büroohoonete eest renti. Hagi viis ta kohtusse juba aastal 2004, täpsustamata summat. Silverstein peab New York Timesi andmeil oma suurtes kahjudes süüdlasteks lennufirmasid ja lennujaamade turvafirmasid, kes ei teinud terroristidele takistusi lennukitele pääsemisel ja kaaperdamisel.

Kohtunik Alvin Hellersteini kätte koondatakse kõikide 9/11 rünnakutes kannatanute hagid. Jõudumööda maksab kohus hukkunute perekondadele raha välja spetsiaalsest riiklikust kompensatsioonifondist. Fondi esindavad advokaadid kardavad nüüd, et kui Silverstein meeletuid miljardeid taotleb, ei pruugi teistele kannatanutele enam raha jätkuda.
Möödunud kuul peetud kohtuprotsessil seletas Silversteini esindaja Hellersteinile, et 12,3 miljardist 8,4 miljardit kuluks uue kaksiktorni ehitusele, 3,9 miljardit aga "muudeks kuludeks", sealhulgas 100 miljoni dollarise aastarendi katteks New Yorgi transpordiametile.

Kuigi Silverstein ja Hellerstein on lähedased aatekaaslased (Silverstein juhtis Juudi Ühendatud Survegrupi NY osakonda, millele alluvat Suur-NewYorgi Juudi Haridusnõukogu juhtis Alvin Hellerstein), on kohtunik Hellerstein hiigelnõude suhtes skeptiline. "Miks te siis lepingut lihtsalt ära ei lõpetanud ja minema ei kõndinud, oleks ju pealemaksmine sellega lõppenud?" küsis kohtunik istungil.
"'Ei saa niisama minema jalutada," vastas ärimehe pressiesindaja, "Lepingu järgi tuleb ehitised taastada. Ja see on ka moraalne teguviis."