Süddeutsche Zeitung kirjutab, et kui USA kodanikud võivad end kaitsta Ameerika konstitutsiooni taha pugedes, siis Saksa riigialamad on internetis ameerika valitsuse ees lihtsalt alasti. Neid ei kaitse USA konstitutsioon. "Isegi Saksa Ülemkohtu kõige õilsamad otsused oleksid kasutud, sest Interneti arhitektuur asub Ameerika Ühendriikides. USA valitsusasutustel on netile piiramatu ligipääs, ja see on kõvem kui Saksa õigus."

Berliner Zeitung rõõmustab, et kantsler Merkeli kõneisik Steffen Seibert on ametlikult teatanud, et Angela Merkel küsib Obamalt aru. "See, mis toimub, on ikkagi totaalne jälgimine võõrriigi poolt, kuitahes sõber see riik Saksamaale ka pole."

Intervjuus Eesti Päevalehele tunnistas Siseministeeriumi asekantsler Erkki Koort, et ka Eestis "kehtib välispartneritelt saadud luure- või muude andmete seaduslikkuse küsimuse korral selle riigi jurisdiktsioon, mis andmeid on kogunud." Koort ei maininud otsesõnu, kas Eesti Vabariik on USA julgeolekuagentuuridele andnud õiguse piiramatuks ligipääsuks Eesti internetitarvitajate infole.