30% küsitletuist vastas, et nad on väga huvitatud Potteri lugudest, ja neist omakorda 35% vastas, et on lugenud kõiki seitset Harry Potteri raamatut.

Gierzynski lasi tudengitelt küsida, kuidas nad suhtuvad muslimitesse, Aafrika päritolu ameeriklastesse ja homoseksuaalidesse. Vastajatel paluti hinnata oma tundeid 4punktisel “tundetermomeetril”, kus 0 on väga jahe ja soovimatu tunne ning 4 on soe ja meeldiv tunne. Pärast tunneteskoori kokkuliitmist võrdles Gierzynski tulemusi Potteri fännide ja mittefännide vahel ning avastas, et fännid suhtusid diskrimineeritavatesse ühiskonnagruppidesse soojema tundega.

Veel avastas Gierzynski, et Potteri fännid hindavad rohkem võrdsust, neil on kalduvus olla võimudele kuulekas, nad järgivad reegleid ja tavasid, on rohkem avatud mitmekülgsusele, kalduvad patsifismile, on poliitiliselt aktiivsed ja tolerantsed kodanikud. “Meie statistilise uuringu tulemused lubavad meil kindel olla selles osas, et lugu pingelises võlumaailmas kurja Voldemort’i vastu mängis olulist rolli millenniumipõlvkonna poliitilises arengus,” võtab Gierzynski oma uurin­gutulemused lühidalt kokku.