Kui nn klassikaline mikrodermabra­sioon tehakse peente abrasiivsete alumiiniumkristallide abil, siis uuema kristallivaba meetodiga saavutatakse toime vaakumi abil. Lihvimisega samal ajal soodustab vaakum naha lümfi- ja verevarustust ning sügavpuhastab umbunud nahapoore.

Kristallivaba MDA ei põhjusta naha liigset ärritust, mis teatavasti viimaste seisukohtade järgi kiirendab naha vananemist.”

AccelaFuze – kolm ühes protseduur

Otsin võimalust just seda kristallivaba mikrolihvimist proovida. Uus tehnoloogia on kasutusel Finissage’i ilukliinikus. Kristallivaba MDA on ühtlasi üks osa uudsest AccelaFuze’i nahahooldussüsteemist, mis võimaldab juhtida sügavale nahka mitmete aktiivainete kliiniliselt uuritud lahuseid ja seega tunduvalt efektiivsemalt mõjutada mitmesuguseid probleeme, nagu naha vananemist, pigmendihäireid, fotokahjustust, aknearme, umbunud poore jm. Analoogset toimet avaldab ka AccelaFuze’i kolmas komponent – sinise, punase või kollase spektriga valgusravi.

Finissage’i ilukliinik pakub mikrolihvimist ka koos keemilise koorimisega. Võiks ju siis kõike korraga proovida? Hirm on suur, meenub, kuidas „Seksi ja linna” tegelaskuju Samantha otsustas ühe protseduuriga kümme aastat nooremaks saada. Silme ees kangastub pilt kemikaalidest söövitunud punasest nahast ja sellist tulemust kardan küll.

Kosmeetik Janika julgustab, et midagi sellist kindlasti ei juhtu, ja usaldan ennast professionaali hoolde kolmeks protseduuriks: mikrolihvimine koos pigmendivastase raviga, mikrolihvimine koos vananemisvastase raviga ja keemiline koorimine koos mikro­lihvimisega.

Esimene kord – hirm asendub naudinguga

Mikrolihvimise kartus on põhjendamatu. Nägu käiakse üle riistapuuga, mis sarnaneb üliväikse tolmuimejaga. Nahk kergitatakse kerge vaakumiga ja lihvimist kui sellist ei tunnegi. Lihvimine valmistab naha ravilahuste jaoks ette.

Surnud rakkude eemaldamise järel saavad kliiniliselt põhjalikult uuritud ravilahused (seekord pigmendivastased) tunduvalt sügavamale imenduda ning annavad ühtlasi mõnusa jahutava tunde.

Pärast infusioone teostatakse sobiva valgusega LED-ravi, kus on kasutusel sinine valgus akne raviks, kollane kollageeni stimuleerimiseks ning punane põletiku vähendamiseks ja pigmendi ühtlustamiseks. Minu puhul sähvivad punased lambid. Ka selles protseduuris pole midagi ebamugavat. Lõpetuseks näo kreemitamine ja võibki minna. Esimene kord kulus aega 1,5 tundi, aga selle sees oli ka eelnev konsultatsioon ja küsimustiku täitmine.

Teine kord – komplimendid värske ilme kohta

Protseduure tehakse tüüpiliselt kuus korda 1–2nädalase vahega. Edasi jätkub säilitusravi 2–3kuulise intervalliga olenevalt naha seisundist.

Niisiis nädal möödas ja uuele protseduurile. Seekord on mikrolihvimise lisandiks vananemisvastased infusioonid ja kollane valgus. „Teatavasti kontrollivad kasvufaktorid kõikide naharakkude aktiivsust, kuid nende hulk hakkab vanusega järk-järgult vähenema. AccelaFuze’i nahka noorendav infusioon sisaldab spetsiifilisi peptiidseid kasvufaktoreid, mis tänu üliväikestele nano­osakestele imenduvad sügavale nahka ja jõuavad nn võtmerakkudeni,” kommenteerib protseduuri Elo Kuum.

Põhimõtteliselt on kogu protseduur sama. Kuna nahk on eelmisest korrast karastunud, sooritatakse mikrolihvimist pisut tugevamate „harjastega”.

Seekord kulus aega üks tund. Saan ka esimesed komplimendid – ma nägevat puhanum ja värskem välja.

Kolmas kord – keemiline koorimine pole üldse hull

Kolmandaks korraks kirjutatakse märkmikusse keemiline koorimine. Igaks juhuks panen aja reede pärastlõunaks. Seda puhuks, kui nägu peaks paaripäevast taastumist vajama.

Kosmeetik teeb koorimist eri tugevusega lahustega. Esimese korra jaoks on 24protsendiline lahus. Kogu protseduuri vältel kontrollib kosmeetik naha vastureaktsioone. Mul ei juhtu midagi ebaloomulikku.

Kõigepealt nahk puhastakse eetrilõhnalise vedelikuga. Väike tuulutamine ja ebameeldiv lõhn haihtub. Järgmisena C-vitamiin vananemise vastu. Jälle puhub propeller. Nüüd siis keemiline lahus. Mõnes piirkonnas tunnen kerget kipitust, aga ei pea seda miskiks. Kemikaali paremaks imendumiseks sätitakse näole jääkülmad rätikud, mis samas neutraliseerivad kergelt ülekuumenenud nahka.

Keemilisele koorimisele järgneb juba tuttav mikrolihvimine. Kerge kreemitamine ja ongi valmis. Aega kulus seekord 45 minutit. Julgen peeglisse vaadata. Nagu oleks trennist tulnud – näos kerge õhetus ja juukseotsad märjad. Väike meik ja soeng (selleks kõik vajalik on olemas klienditoas) ning kui vaja, võiks reedeõhtuse väljaminekugi planeerida.

Pool kuurist on läbi. Nahk näeb juba palju noorem välja, boonusena on vähemaks jäänud mulle muret tekitanud miiliume. Ootan huviga tulemust, kui kuuendal korral ilukliinikust väljun.