Kui mõjukas on Venemaa Raudtee president Vladimir Jakunin?
Klandorf: Kindlasti mõjukas. Raudtee on Venemaal üks olulisemaid transpordiliike. Seppik: Tema organisatsioonil on paar miljonit töötajat. Ta on Vene peaministri Vladimir Putini hea tuttav. Kuskil oli kirjutatud, et isegi suvilanaaber. Nad on mõlemad endised luurajad, mida loetakse Venemaal prestiižseks tööks.
Edgar Savisaar on kohtunud tänavu Jakuniniga viis-kuus korda. Nii palju?
Klandorf: Ma arvan, et need on olnud nii Tallinna kui Eesti jaoks vajalikud kohtumised. Seppik: Minuga Edgar Savisaar seda infot ei ole jaganud. Ma ei oska rääkida linnapea vajadustest.
Kapo andmetel ütles Jakunin abilinnapea Deniss Boroditšile 24. juunil 2010 Tallinna lahel kaatriga lõbusõitu tehes: „Küsitud kolme ei saa, saab aga 1,5”. Mida see lause tähendab?
Klandorf: Niipalju kui on tähti taevas, seda see lause võib ka tähendada. Näiteks Lasnamäe vene õigeusu kiriku ehitus läheb kindlasti rohkem kui 1,5 miljonit eurot maksma. Seppik: Ma kujutan ette, et see lause võis olla ka Boroditšile siiras üllatus. Jutt võis olla kiriku rahastamisest.
Kuigi Jakunin palus Savisaarel ja Boroditšil vaikida, teab kapo nende vestluste sisu. Kuidas see võimalik on?
Klandorf: Ma ei tea, kas Jakunin palus vaikida! (itsitab). Minul selliseid andmeid ei ole! (itsitab edasi). Seppik: Oh, see on nii lihtne! Jälitustegevust on tehtud ju veebruarist saadik. Asjaosalised peavad arvestama, et kõik nende telefonikõned, SMSid, meilid ja muud asjad…