Astrofüüsiku haridusega May astub nii ühte ritta selliste väljapaistvate Briti teadlastega nagu Stephen Hawking, Peter Higgs ja Martin Rees ning tuhandete teiste füüsikutega, kes samuti on teadusraha vähendamise vastu valjult protestinud.


Teadust finantseeriva valitsusasutuse eelarves ilmnenud 1,5 miljardi Eesti krooni suurune auk ohustab brittide osalust mitmes rahvusvahelises astronoomia- ja füüsikaalases koostööettevõtmises, sealhulgas tänavu Genfi lähedal käivitatavas hiigelsuures tuumaosakeste põrgutis.


Peter Higgs, kelle järgi nimetatud fundamentaalosakest, Higgsi bosonit, teadlased uues kiirendis avastada loodavad, ütles ajalehele Daily Telegraph, et tema seisukoht ses küsimuses ei kannata trükimusta. “Me veame alt ka oma rahvusvahelisi partnereid, kes kaotavad meie vastu usalduse,” ütles ta.


Möödunud suvest Liverpoolis asuva John Mooresi ülikooli rektorina töötav 60aastane May ütles esmaspäevasel ametisseastumistseremoonial, et järsud rahakärped on kurvastavad ja häbiväärsed ning seavad Briti teaduse rahvusvahelise seisundi tõsisesse ohtu.