Avatud 

E-P 11-24 

Hinne: 

Õdusa kohvikusumina asemel on Laari kohviku õhk poliitikast tiine. Pärastlõunased kohvikukliendid on kahte tüüpi.

Ühed suunduvad, mapid käes, kardinatega eraldatud kohvikuossa, kust kostab poliitilist propagandat. Teised rüüpavad suurest termoskannust tasuta pakutavat kohvi. IRLi staabist vuhiseb Mart Laar isiklikult kardinate lehvides välja ja tellib suure õlle.

Menüü on poliitiline. "Kartulikoored Edgari moodi" (35 krooni) on ettekandja sõnul ahjukartulid. Valin eelroaks salati "Seal Parbus puhkaks" (kreeka salat, 65 krooni) ja "Berlusconi segu" (50 krooni) vahel. Otsustan viimase kasuks.

"Berlusconi segu" on maitsev püreesupp, milles magus bataat ja spargelkapsas moodustavad koos päikesekuivatatud tomatite ja basiilikulehtedega mõnusa kombinatsiooni. Supilaar on korralik nagu ka järgmiseks käiguks tellitud "Linnapea pallid" (60 krooni). Selles roas on tomati, paprika ja porrulaugu kastmes spagetid segatud poolitatud lihapallidega ning kaetud riivitud parmesani juustuga. Kuid spagetid on liialt pehmeks keedetud ja ilmselt pakist pärinevad lihapallid ebaühtlaselt soojendatud. Kahetsen, et ei valinud rooga "Mida Laar sünnipäevaks sööb" (65 krooni) - heeringas hapukoore, muna ja sibulaga ning keedetud kartulitega.

Magustoidu menüüst valin "Evelini soovituse: Ilma šokolaadita" (35 krooni). Tükeldatud õuntele ja pirnidele on lisatud paar kooritud apelsinisektorit ja poolitatud viinamarjad. Kõik on üle valatud suhkrusiirupiga ja väljaulatuvad viinamarjad tuhksuhkruga üle puistatud. Ohtralt suhkrusse uputatuna mõjub ilmselgelt ebatervislikumalt kui korralik šokolaad. 

Tellin magusa maitse tasakaalustamiseks bravuurika nimega kokteili "Plats puhtaks". Esimene sõõm võtab hingetuks. Kokteil koosneb viinast ja vahuveinisegust. Kokteilide joojaid aga lisandub, sest viiest kuueni on kohvikus Laari õnnelik tund.

Erilist maitseelamust Laari kohvik ei paku, kuid hind ja kvaliteet on tasakaalus.