Reegel "kus on, sinna tuleb juurde" sobib aga supermodellide kohta sama hästi kui bikiinid Victoria's Secreti šõus nende ihule. Peale hiigelhonoraride (päevataksid võivad ulatuda kuni 40 000 dollari ehk poole miljoni kroonini!) kostitavad disainerid neid tasuta hilpudega. Ööklubid, kus nad pidutsevad (klubi kulul muidugi) muutuvad kullaaukudeks, kuhu ka lihtsurelikud unistavad pääseda. Piltlikult öeldes on neil tasuta elu. Kuid fakt on tegelikult ka see, et isegi Eestis nimetab oma hobiks või tööks modellindust vähemalt 1000 tüdrukut, kellest vaid üks on Carmen.

Tasub vaadata kas või neidude tutvustusi rate.ee-s või tüdrukutehorde, kes oma pildi on saatnud mõnda kohalikku agentuuri. Modellitunde tekitab juba tähelend Stiina muutumismängus või üks minut laval omatehtud kostüümis kooli moeetendusel. Siiski mängib peale Carmeni päris korralikele panustele tegelikult veel umbes kaks-kolm Eesti soost tüdrukut. Aeg näitab, kas mõni neist juba järgmisel korral ka püramiidi tipus särab.

Tipptüdrukutel on mitmeid ühiseid jooni. Päris kindlasti on neid koolis kunagi kiusatud – ja seda just välimuse pärast! Nad on olnud ebaproportsionaalselt välja veninud, kondiste jäsemetega inetud pardipojad. Veel tõmbab neid Hollywood – peaaegu kõigil on tagataskus paar kaadrist läbikõmpimist mõnes mängufilmis. Ja üsna üllatav on ka, et siinsest tippseitsmest üle poole on emad!      

Ning meie siin kultiveerime mõnuga seda ilusat müüti (koos rahasajuga) ja sadadel tüdrukutel ei tule täna öösel rahulikku und. Seega – ei tasu unustada, et maailmas on 2 999 990 tavalist naist ja vaid 10 tippmodelli…

Karolina Kurkova (19)

Hetke kuumim komeet lendas orbiidile Tšehhi väikekülast Decinist. Selle killer-kehaga jumalanna esimesed kuulsuskiired saabusid juba 17aastaselt, kui ta poseeris Ameerika Vogue´i kaanel. Pärast koletuid üleujutusi kodumaal Tšehhis lubas Kurkova killu endast kodumaa abistamiskampaaniale.

Ta on ka eeskujulik tütar oma vanematele. Näiteks ostis ta 650 dollari eest isa lemmiktiimi – The Knicksi - korvpallurite allkirjadega palli, et see siis isadepäevaks koju saata. Isa muide on endine Tšehhi rahvusmeeskonna korvpallur – sealt siis 180sentimeetrise pikkuse geenid.

Kullaaugud: Victoria's Secret, Tommy Hilfiger, Valentino.

Teenistus: 86 miljonit Eesti krooni

Heidi Klum (30)

Tõeline üllatus, sest nii catwalk'idel kui ka ajakirjades võib seda tüdrukut kohata haruharva. Tema ampluaa on rohkem pesu ja elu kollase pressi veergudel.

Kuulus eelkõige selle poolest, et tema kauni keha kanda usaldatakse tavaliselt see kõige kallim briljantpesu. Viimati tegi ta seda mõne kuu eest Jay Leno šõus, kus ta säras, seljas kaheksa miljoni naelsterlingi eest rinnahoidjaid ja kolme miljoni eest püksikuid. Sarnaseid aktsioone on hetke kuumim Saksa graatsia koostöös maailma luksuslikema pesumärgiga Victoria's Secret teinud ka varem. Oma kunstiambitsioone teostab Heidi ka disainides kingi Birkenstockile ja ehteid Mouawad`ile.

Ning kui odavriiete pood H&M tegi kampaania, kus poseeris bikiinides Heidi Klum, siis vähemalt kaunitari kodumaal oli kauplustekett sunnitud inimestele jagama tasuta neidsamu reklaampostreid, sest muidu oleksid himurad fännid sisse löönud kõik linna reklaamtulbad.

Kullaaugud: Victoria's Secret, H&M, Pringle ja Vormel 1 boss Flavio Briatore (kellelt ootab Heidi praegu ka last).

Teenistus: 84 miljonit krooni

Natalia Vodianova (21)

Tõeline Vene Ime, sest veel viie aasta eest võis seda kaunitari näha Gorki turul juurvilju müümas. Kindlasti mängis Natalia karjääris rolli tema tahtejõud ja kohusetunne – näiteks õppis ta 19aastaselt kolme kuuga ära inglise keele, et modellina läbi lüüa. Pärast tuhkatriinuloo kullasäraseid keerdkäike ja pööraselt pillavat pulmapidu Peterburis elab Vene printsess koos oma kunstnikust armsama Jasoni ja 10kuuse poja Lucasega New Yorgis.

Kullaaugud: Gucci, Lanvin ja Cerruti.

Teenistus: 82 miljonit krooni

Kate Moss (30)

Mitte keegi hetke tipptüdrukutest ei ole püünel püsinud nii kaua kui Kate – ta avastati JFK lennujaamast ülekaalulist kotti tirimas 15 (!) aastat tagasi. Selle tõelise peolooma karjäär on olnud nagu ameerika mäed, sisaldades ihaldatumaid poiss-sõpru (s.h Johnny Depp), autoõnnetust ja kalleimaid võõrutuskliinikuid. Tema ülestunnistus pärast järjekordset võõrutusravilt naasmist (“Suurema osa oma viimasest dekaadist modellinduses olen ma viibinud pideva auru all – me kõik olime harjunud šõudel lava taga end täis jooma. Ja ma ei arvanud, et selles oleks midagi valesti.”) põhjustas tormi veeklaasis.

“Meil oli pidev fun-fun-fun. Kuid meil puudus kokkupuude “normaalse eluga”. Kõik oli nihkes.” Sarnane on siis hind, mis särab vastu kuldmedali teiselt poolelt…

Kate'i viimased rokkivamad projektid on olnud laulmine Primal Screami viimasel albumil Some Velvet Morning, poseerimine David Bowie plaadiümbrisel ja möllamine laval koos solist Chrissie Hynde'iga The Pretendersi Pariisi kontserdil. Mille peale viimane ütles: “Kui keegi peaks olema rokkstaar, siis on see Kate Moss!”

Kullaaugud: Chanel, Rimmel, Missoni, Zara, Stella McCartney ja Burberry.

Teenistus: 80 miljonit krooni

Carolyne Murphy (24)

Samal ajal kui Caroline Murphy suurima leivaemanda – kosmeetikakompanii Estée Lauder - viimase parfüümi Beyond Paradise esitlusel limpsisid teised fašionistid värvilisi kleepekaid, tellis Carolyne endale toobi õlut. “Ma ei joo palju, kuid kui ma joon, siis ainult õlut või tekiilat. One Bellini and I'd be anybody's!"

Mõne aja eest figureeris kollases ajakirjanduses peamiselt kaklustega, mida pidas oma tütre isa ja eksabikaasaga. Need tipnesid sellega, et Carolyn pidi oma glamuurse eluga harjunud mehele loovutama miljon dollarit.

Kullaaugud: Estée Lauder (ainuüksi see leping tõi sisse kolm miljonit dollarit), Cesare Paciotti ja Harry Winston.

Teenistus: 77 miljonit krooni

Carmen Kass (25)

Eestimaine raskekahurväelane, kelle tiitliks välismaistes väljaannetes on tavaliselt "The richest girl from Estonia". Ning Eesti rikkaima tüdruku tiitel tundub aasta-aastalt järjest usutavam. Päris kindlasti on Carmeni trumbiks väga kalkuleeritud ja nutikas strateegia – ega ilmaasjata ei hüüta teda modellide seas hüüdnimega The Head (Pea).

Kullaaugud: Chanel, Dior, Sephora, Mercedes, Michael Kors ja Givenchy.

Teenistus: 70 miljonit krooni

Angela Lindvall (23)

Sarnaselt enam-vähem kõigile supermodellidele üritab see Ameerika tüdruk saada jalga ka Hollywoodi ukse vahele. Roman Coppola (Suure Coppola poeg) film “GQ” aastast 2001 koos Gerard Depardieu ja boyfriend Billy Zane'iga jäi väärikaks debüüdiks ja seni ka viimaseks katseks…

Kullaaugud: Chloe', Dior, DKNY, Prada ja Louis Vuitton.

Teenistus: 68 miljonit krooni