Parima gurmeerestorani kategooria auhinnale jäid konkureerima Pärnus asuv Ammende villa, Pädaste mõis Muhu saarel ja Stenhus Tallinnas. Parima restorani nominendid on Karl Friedrich, Pegasus ja Ö. Peresõbralikema restorani tiitlit jahivad GO SPA Saaremaal, Paat ja St Michael. Parim rahvuslik restoran selgub valikust Pizzeria Romagna (Pärnu), La Perla (Saaremaa) ja Sushihouse, parim kohvik on Angel, Musi või Spirit ning parim pubi AMPS 3, Baieri kelder või Vana Villem.

Võrreldes möödunud aastaga on osalejate arv tänavu kahekordistunud, konkureerimas olid ka kõik eelmisel korral osalenud. “See näitab, et keegi ei pettunud,” rõõmustab konkursi korraldaja Margit Kirsipuu. “Teisalt, kes korra on auhinna saanud, ei saa jääda loorberitele puhkama – püütakse positsiooni hoida, olla saadud tunnustuse vääriline.”

Auhinna saamiseks läbivad restoranid põhjaliku hindamise. Poole aasta jooksul külastas iga söögikohta kuus kohtunikku. 86 toidukultuuriga hästi kursis olevat kohtunikku täitsid iga söögikoha kohta poolesaja küsimusega ankeedi, hinnates teenindust, toitu, interjööri ja muud restoranis olulist.

Finalistide seast parimate selgitamiseks külastatakse nominente veel kolm korda. Mõlema vooru hindamistulemused loeb kokku konsultatsioonifirma PricewaterhouseCoopers Advisors. Lõpptulemused avaldatakse 2006. aasta 20. jaanuaril toimuval galaüritusel, kus kuulutatakse välja ka parim veinipakkuja, õllepakkuja, uus restoran, kokk ja teenindus. Lisaks antakse välja üks üllatusauhind kõige romantilisemale restoranile.

Iga kategooria võitja saab vastava sertifikaadi ja Tauno Kangro valmistatud auhinnakuju Hõbelusika.