Kommenteerib Setu Seltsimaja perenaine ja leelokoori  Tsibihärbläseq juht Rieka Hörn: ”Praegu on toimumas seto ime. Kultuur, millest arvati, et see on minevikku hajumas või kadumas või juba kadunud, on viimase kümne aasta jooksul leidmas ennast noorte hulgas. Seda mitte ainult laulus ja tantsus ning pillilugudes vaid ka elulaadis. Noored tulevad linnast maale, ehitavad üles vanu seto talusid, õpivad ja õpetavad laulu, taastavad potiseto traditsiooni, on ehitusmeesteks üle terve Eestimaa.”

Tsibihärbläseq on Obinitsa kandi tüdrukud ja poisid, kes ei häbene ka moodsal ajal seto laulu üles võtta, kuigi suuresti ollakse veel harjunud, et seto laul on üks vanade naiste asi, üks muistse aja veider ajaviide.

Lõkõriq on seto-võro laulu ja tantsukultuuri kandev rühm, mis edastab muistset hinge- ja laululaadi tänapäevasesse muusikakultuuri. Iga Lõkõriq etteaste on improvisatsiooniline etendus, mis alati eelnevatest erinev. Ansambli tuumikusse kuulub ka tuntud Lõuna-Eesti kultuuritegene Aapo Ilves, kellest  võib lähemalt lugeda tänase Areeni 15. leheküljelt.