Kuigi internetis leidub arvukalt Kosogovi elu ja ametikäiku kirjeldavaid kirjatükke, ei räägi ükski neist Kosogovi seotusest sünnimaa ega -linnaga.

Sillamäe pole suur linn ja üldiselt on sealsed elanikud hästi kursis, kui keegi neist kõrgele ja kaugele jõuab. Kuid Ekspressiga rääkinud põlised sillamäelased ei teadnud miljardär Kosogovist midagi.

CV ütleb, et mees lõpetas 1987. aastal Moskva energeetikainstituudi, tegi pärast seda kõrgkoolis teadust ja komsomolikarjääri. 1992. aastal läks lehekuulutuse peale tööle Alfa-Gruppi, teadmata midagi ärist ega pangandusest.

Forbesi tänavuses vene rikkurite tabelis 61. kohal asuv Kosogov on Venemaa korporatsiooni Alfa-Grupp võrdlemisi väike aktsionär (4,08 protsenti). Ent selle äriimpeeriumi haare on võimas – keskne ettevõte on Venemaa suurimaid erapanku Alfa Bank.

Gruppi kuulub ka pool Venemaa suuruselt kolmandast naftakorporatsioonist TNK –BP. Lisaks on neil Venemaa suurim kindlustusfirma, suurosalusi juhtivates Venemaa, SRÜ riikide ja Türgi telekomiettevõtetes. Grupiga seotud firmad on väga olulised tegijad ka Venemaa jaekaubanduses ning sõiduautode müügi turul.

Alfa-Grupi suuromanik ­Mihhail Fridman on Forbesi viimases vene miljonäride edetabelis 3. kohal (vara väärtus 12,7 miljardit dollarit), teised suuremad aktsionärid on German Han (8,2 miljardit dollarit, 12. koht) ja Aleksei ­Kuzmitšov (6,5 miljardit dollarit, 15. koht).