eesti lipp Foto: Andres Putting

Peol osales üle 20 eestlase ja selle kutsus kokku sealne eesti elu edendaja, aukonsul Sonny Aswani abiline Kairi Metsaots. Igatsetud eestipärase toidulaua tegemiseks tuli pead kokku panna, sest Singapurist naljalt meie kodumaiseid toiduaineid ei leia ja söögikultuur on seal hoopis teine. Laud sai ometi rikkalik, alates ühepajatoidust, heeringast ja kiluvõileibadest ning lõpetades kama, vanaema õunakoogi ja Kalevi kommidega. Joogiks “reliikvia” Vana Tallinn, millega öeldi ka ametlik toost, ning vene viin. Parasjagu Jakartas viibinud aukonsul Aswani saatis peole šokolaaditordi. “Lõbu ja trall kestsid hiliste öötundideni. Järgmine päev otsustasime, et selliseid eestipäraste söökidega eksperimenteerimise õhtuid hakkame korraldama iga kahe kuu tagant,” ütleb Metsaots.