"See on minu kümneaastase tegevuse tippe," imestab riigihangete ameti peadirektor Ülo Sarv. Pillesaare firma Helmes vaidlustas jaanuaris siseministeeriumi otsuse tunnistada pereregistri konkursi võitjaks Webmedia 16 miljoni kroonine pakkumine.

Sarve ei üllatanud Pillesaare kaebus, vaid ärimehe esitatud asitõend. Selleks oli koopia Webmedia 200-leheküljelisest pakkumisest. Riigihangete seaduse järgi on tegemist salajase dokumendiga.

Siseministeeriumi väitel pole Webmedia pakkumine nende majast Pillesaare kätte sattunud. Ka Webmedia raiub, et pole oma pabereid ise konkurendile andnud.

Politsei kuulas Pillesaare hiljuti tunnistajana üle. Ärimees ütles Ekspressile, et ei saanud dokumenti kuritegelikul teel. Pillesaart vihastab kõige rohkem Webmedia "ülbe käitumine pakkuda riigihankel suurema raha eest vähem asju". Helmes lubas teha pereregistri valmis 13,6 miljoni krooniga.

Riigihangete amet tühistaski Webmedia võidu, sest see ei vastanud pereregistri hanketingimustele. Webmedia on tühistamisotsuse kohtusse kaevanud.