Andnud teada, et kogu autos olev arsenal on meile(st ajakirjanikele) eluliselt vajalik, pääses masin edasi. Siseminister oli kohale käsutanud abijõud teistest maakondadest, kaitsepolitseist, keskkriminaalpolitseist, K-komandost ja sisekaitserügemendist. Ta ise jooksis politseiprefektuuri ja kaitsepolitsei Narva osakonna vahet ning koordineeris erinevate ametite tegevust.

Vahepeal kihutas siseminister oma ametiautol liikluseeskirju eirates ringi ja tutvus linnaga.

Linna pea tegi tiire ka politseivärvides soomustransportöör, millel istunud automaaturid üksikuid veel liikvele jäänud autojuhte hirmutasid. Linnaelanikud olid ettenägelikult korteritesse, keldritesse ja pööningutele varjunud. Restoranid ja kasiinod suleti seoses politseioperatsiooniga varakult, kella 11ks oli terves linnas avatud vaid kaks baari, mõlemad peaaegu inimtühjad.

K-komando oli hommikupoolikul teinud mitu tulemusteta haarangut. „Me ei mõista, milleks seda tsirkust siin vaja oli," ütles tundmatuks jääda sooviv K-komando töötaja. „Meestel, kelle järele me tulime, oli ammu hais ninas ja nad olid kadunud."

„Savisaare show`ks „ nimetasid toimunut ka mitmed teised Tallinnast kohale saadetud politseinikud.

Päris tühja operatsioon siiski ei jooksnud, teatas Ekspress kokkuvõtteks.

Leiti mõned kastid salaviina ja -sigarette. Autodest avastati paar relva ja padruneid.

„Me tahtsimegi tsirkust teha," ütles Narva politseiprefekt Rein Laid toimunut kommenteerides. „Meie korraldasime siin Eesti politsei jõudemonstratsiooni.

Olgu mainitud, et tol ajal oli elu Narvas tõesti päris karm. Eesti gümnaasiumi ees oli plahvatanud pomm ning linnajuhid olid intervjuudes väljendanud mõningast hirmu oma turvalisuses osas.