Mida kujutavad endast suvised skulptuuripäevad “Pärnu – positiivne märk”(1.– 12. juuli )?
Mõte skulptuuripäevade korraldamisest tuli mitu aastat tagasi. Meie üritus leiab aset teist aastat minu kodulinnas. Kui esimene kord oli rohkem katseline ja keskendusime dolomiidi töötlemisele, siis sel aastal oleme teinud suuremaid plaane ja tutvustame huvilistele erinevaid tehnikaid. Meie tõmbenumbriks on malmivalu. Selleks oleme kohale kutsunud oma ala eksperdid Ameerika ülikoolidest. Nendega koos tulid Pärnusse 8 tudengit, lisaks ameeriklastele on workshopides osavõtjaid Saksamaalt, Lätist, Soomest ja mujalt.

Kas valminud tööd jäävad ka Pärnusse üles?
Jah, workshop’ides valminud tööd jäävad üles Pärnu Rannaparki, sanatooriumi “Tervis” lähistele.

Samal ajal toimub Sagadis rahvusvaheline puuskulptuuri sümpoosion “Sagadi 2002”. Mis on põhiline vahe nende kahe ettevõtmise vahel?
Sellel suvel toimuvad, lisaks Sagadi puupäevadele ka Paepäevad Paides ja Dolomiidipäevad Jõhvis, kuid Pärnu skulptuuripäevade eripäraks on see, et püüame tutvustada erinevaid materjale ja tehnikaid.


Tiiu Kirsipuu (Rahvusvahelise Puuskulptuuri sümpoosioni Sagadi 2002 peakorraldaja)

Mida kujutab endast III Rahvusvahelise Puuskulptuuri Sümpoosion (13. – 19. juuli) Sagadis?
Analoogseid üritusi toimub kogu maailmas. Eestis korraldavad seda Eesti Kujurite Ühendus koos Sagadi mõisaga juba kolmandat aastat järjest. Meil on 13 osavõtjat, sealhulgas prantslasi, lätlasi, rootslasi, isegi Singapurist. Tahtjaid oli oluliselt rohkem, kutsuda saime nendest umbes pooled.

Samal ajal leiavad Pärnus aset rahvusvahelised skulptuuripäevad “Pärnu – positiivne märk”. Missugune on nende kahe ürituse peamine erinevus?
Tõesti? Ma ei ole sellest midagi kuulnud.

Kas workshop’ides valminud töid saab ka hiljem näha?
Jah, meie plaaniks oligi rajada Sagadi mõisa juurde skulptuuripark. Kolme aastaga on kogunenud umbes 30 tööd, mis kuuluvad Sagadi mõisale ja jäävad üles sealsesse mõisaparki. Mõte oligi avardada Lahemaa rahvuspargi kultuurielu, kutsuda turiste ning mõisakülalisi vaatama sümpoosioni jooksul valminut.