Näiteks peajumal Zeus ei piirdunud oma abikaasa Heraga, vaid võttis kõike, mis meeldis, olgu armastuse või jõuga. Kasutas enda moondamist võõraks meheks, inimröövi, vägistamist, ka homoühet. Argose kuningatütart Danaet külastas Zeus koguni kuldse vihmana. Sparta kuningannale Ledale tegi lapse luigena.

Et jumalad ühtisid looma või linnu kujul, polnud midagi imelikku. Tänapäevaste tõdede järgi on selline ühe vastik ja tülgastav, kuid vanaajal oli inimeste ja loomade rituaalne seks küllaltki levinud ja kui inimesed seda tegid, siis miks mitte ka jumalad. Seetõttu kirjeldatakse müütides tihti olendeid, kes võinuksid sündida zoofiilia tagajärjel, kuigi tegelikult on see võimatu.

Näiteks merejumal Poseidon saatis Kreeta saare kuningannale valge härja. Naise ühtest loomaga sündis üks kõigi aegade kuulsamaid inimkimääre Minotaurus – pulli pea ja tohutusuure inimkehaga ebard, kes elas maa-aluses labürindis ning tarvitas toiduks sinna visatud inimeste liha.

Kristliku Jumala suguelust teame märksa vähem, sest see teema on tabu. Piiblist leiame, et ta tegi aastal 1 enne meie ajaarvamist lapse Iisraelis elanud Maarjale. Naine teadis, et Jumal tahab teda, sest enne sigitamist saatis Jumal tema juurde ingel Gabrieli, kes kuulutas: "Püha Vaim tuleb su peale ja Kõigekõrgema vägi varjab sind, sellepärast peab ka Püha, kes sinust sünnib, nimetama Jumala Pojaks."

Ka siin oli tegemist ebanormaalse seksuaalaktiga, sest Maarja sai käima peale, kuid jäi neitsiks. Võibolla kasutas Püha Vaim kunstlikku viljastamist, olles doktor Sõritsa iidne eelkäija. Võibolla mõnd muud tehnikat. See polegi oluline. Globaalse tähtsuse omandas Jumala ihuvili, poisslaps Jeesus Kristus, keda tema järgijad peavad inimkonna lunastajaks.

Põhimõtteliselt oli ka Jeesus Kristus kimäär nagu Minotaurus. Inimese ja teise liigi (Jumal ei ole ju inimene) ühte tulemus.

Praegu on kimääride loomine taunitud ja tihti karistatav. Näiteks Eestis karistatakse inimkimääri valmistamise eest rahatrahvi või kuni kolme aasta pikkuse vanglas istumisega.

Kuid 2000 aasta eest olid kombed teised. Ja isegi praegu ei vaata keegi Jumala peale viltu, et ta Kristuse sigitas, vaid me oleme õnnelikud, et see ta seda tegi, ja tunneme kurbust, et juudid Jumala Poja ristile saatsid.

Vaid Joosep, Maarja kihlatu, tahtis rasedusest kuuldes naist maha jätta, kuid taevased väed tegid talle kiiresti selgeks, et see pole õige tegu.

Pärast tapmist tõusis Jeesus Kristus surnust üles ja läks taevasse.

Hea ongi, sest kujutan ette, et muidu oleks tema säilmed geeniteadlaste juurde viidud ning praegu käiks kibekiire Jeesus Kristuse kloonimine. Isegi dinosaurustest kubisev "Juura ajastu park" kahvatuks Jumala Poeg 2 kõrval. Põhimõtteliselt saaks siis tulevikus iga inimene endale kodunurka personaalse Jeesuse tellida. Lemmikloomad kloonimisega hakatakse ju varsti pihta.

Ning keda me siis uskuma peaksime? Taevasse läinud Kristust või tema maapealseid koopiaid?

Nii et ma ei usu, et taevased jumalad (olgu kristlik või mõni antiikne või hoopis mõnest muust usundist) lähiajal jälle Maa peale inimestega lapsi tegema tulevad. Kloonimise oht on liialt suur. Pigem suruvad jumalad inimeseiha maha või kasutavad moodsale ajale kohaselt eostamisvastaseid vahendeid.