Ervin tunnistab, et nad on olnud Sõõrumaaga aastaid head sõbrad. 2009. aastal leppis ta Rotermanni kvartali peremehega kokku, et võib seal kümme aastat pesulat pidada.

Sõõrumaa (ja ka ta lähemate inimeste) autosid pesti loomulikult n-ö sõbrahinnaga. Ja suurärimees kasutaski mugavat võimalust usinalt. Mingil hetkel selgus, et kuigi miljonärile kehtib pesulas soodushind, on tal ometigi 250 korral jäänud pesu eest tasumata. “Üritasime seda võlga siis kuidagi klaarida, aga keegi ei võtnud vedu – asjamehed helistasid kuhugi ja lasid meil helistada, aga midagi tegelikult ei toimunud,” ütleb Ervin. Ta ütleb, et ta pesulafirma oleks põhimõtteliselt valmis suurärimehe poolt tasumata jäänud summa ka korstnasse kirjutama – no mis seal ikka. Aga on ilmnenud, et ta firmat üritatakse jõuga parklast välja puksida ning pesula, millel umbes 1400 klienti, temalt jõuga ära võtta. “Meil on viimasel ajal kolm korda ette teatamata rendihinda tõstetud. Pesula reklaamsildid väljas on maha võetud. Nii meie endi kui klientide sissepääsu parklasse, kus asub pesula, takistatakse. Jõulude paiku lülitati välja nii elekter kui vesi,” kirjeldab Ervin.

Kui Harju maakohus väljastas 17. jaanuaril määruse, mis keelas mis tahes äritegevuse segamise, ning politsei abiga sai pesula tagasi ka elektri ja vee, tulidki Sõõrumaa inimesed neid välja viskama.

Priit Põld, kes palub end tituleerida Rotermanni kvartalit haldavas ettevõttes Rotermann City haldusküsimuste eest vastutavaks inimeseks, ütleb selgituseks, et konflikti põhjus on lihne. Kvartali parklas pesulat pidaval firmal oli tõesti kunagi leping parklat hallanud ettevõttega Ühisteenused. Ent 2011. aasta novembrist sai uueks operaatoriks Europark ja nendega pole pesulal lepingut ega ole ta ka maksnud. Kui rentnik aasta jooksul ei maksa, siis, olete nõus, tuleb võtta kasutusele jõulisemad meetmed,” põhjendab Põld pesulalt vee ja elektri võtmist.

Mis puudutab laupäevast vahejuhtumit, siis on tema sõnul parkla see osa, kus asub ka pesula, antud rendile USS Securityle, kes üritas talle rendile antud pinnal tegutsema asuda. “Eks nüüd edasi pea juristid jõudma selgusele, kuidas ses olukorras edasi minna,” ütleb Rotermanni esindaja.

“Kui Urmas tahab seda pesulat meilt ära võtta, siis no hästi, istume kokku, lepime hinnas kokku ja kogu lugu. Milleks need jõhkrad jõumängud?” sõnab Ervin.