Köögis: Kergemalt kevadele vastu
Lihtne lehtsalat hooajal saada olevate
ürtidega
kahele
Vaja läheb:
üks väike lehtsalatipea
peotäis rukolalehti
punt lollo rosso lehti (peeneks hakitud)
paar peotäit värske basiiliku lehti
4 piparmündilehte
40 g värskelt hakitud koriandrit
20 g peeneks hakitud punast sibulat
ühest sidrunist pigistatud mahl
purustatud küüslauguküüs
60 g rohelisi oliive (viilutatult)
60 g apelsinitükke
12 cl oliiviõli
pipart, soola, suhkrut
Valmistamiseks
Rebi salatilehed väikesteks tükkideks ja aseta suurde kaussi. Piserda sidrunimahlaga ja vala üle oliiviõlikastmega. Maitsesta soola ja pipraga ning lisa pisut suhkrut.
Fetasalat tortellini’dega
Kuna ilmad on aga ikka veel kõledad ja külmad, siis üks korralik ja toekas itaaliapärane salat sobib siinkohal hästi.
Vaja läheb:
500 g (1 pakk) tortellini’sid
250 ml kooritud tomateid (väike purk ilma nahata), kergelt hakitud
200 g fetajuustu (õige fetajuust on kitsepiimast)
125 g rohelisi või musti oliive
125 ml värskeid basiilikulehti (väikesteks tükkideks rebituna)
Kastmeks:
50 ml oliiviõli
2 sl palsamiäädikat
2 pressitud küüslauguküünt
1 tl Dijoni sinepit
1 tl soola
2 tl punet
Valmistamiseks
Keeda tortellini al dente ja loputa vee all jahtumiseni. Sega seejärel kokku tomatite, juustu, oliivide ja basiilikuga. Valmista salatikaste. Seda on hea purgis kokku segada, pannes kaane peale ja raputades. Kalla kaste tortellini’dele ja teistele komponentidele ning sega hoolsalt läbi.