Vaja läheb:

üks väike lehtsalatipea

peotäis rukolalehti

punt lollo rosso lehti (peeneks hakitud)

paar peotäit värske basiiliku lehti

4 piparmündilehte

40 g värskelt hakitud koriandrit

20 g peeneks hakitud punast sibulat

ühest sidrunist pigistatud mahl

purustatud küüslauguküüs

60 g rohelisi oliive (viilutatult)

60 g apelsinitükke

12 cl oliiviõli

pipart, soola, suhkrut

Valmistamiseks

Rebi salatilehed väikesteks tükkideks ja aseta suurde kaussi. Piserda sidrunimahlaga ja vala üle oliivi­õlikastmega. Maitsesta soola ja pipraga ning lisa pisut suhkrut.

Fetasalat tortellini’dega

Kuna ilmad on aga ikka veel kõledad ja külmad, siis üks korralik ja toekas itaaliapärane salat sobib siinkohal hästi.

Vaja läheb:

500 g (1 pakk) tortellini’sid

250 ml kooritud tomateid (väike purk ilma nahata), kergelt hakitud

200 g fetajuustu (õige fetajuust on kitsepiimast)

125 g rohelisi või musti oliive

125 ml värskeid basiilikulehti (väikesteks tükkideks rebituna)

Kastmeks:

50 ml oliiviõli

2 sl palsamiäädikat

2 pressitud küüslauguküünt

1 tl Dijoni sinepit

1 tl soola

2 tl punet

Valmistamiseks

Keeda tortellini al dente ja loputa vee all jahtumiseni. Sega see­järel kokku tomatite, juustu, oliivide ja basiilikuga. Valmista salatikaste. Seda on hea purgis kokku segada, pannes kaane peale ja raputades. Kalla kaste tortellini’dele ja teistele komponentidele ning sega hoolsalt läbi.