"Minule oli see üllatav. Eesti Autospordiliit saatis kutsed laiali üle nädala varem. Ju siis oli tähtsamaid asju," nendib ürituse läbiviija Erki Berends ja lisab, et esindas sündmuspaigal ühtlasi Kanal 2 uudiseid ning päev hiljem Märtini ja rallitiimi saatelõikude reitinguid vaadates paistis vaatajahuvi teema vastu väga suur.

SL Õhtulehe sporditoimetuse juhataja Gunnar Press seletas Ekspressile, et mõttega üritusest mööda vaadata tulid lagedale autoajakirjanikud: "Sporditoimetuste juhatajad rääkisid nende idee omavahel läbi ja otsustasid, et pole mõtet osaleda Märtini promomisel, kui inimene on keeldunud omapoolsest vastutulekust ajakirjanikele aastate vältel järjest enam."

Eesti Päevalehe sporditoimetuse juht Risto Berendson ütles, et Märtini promoüritusel ei olnud uudisväärtust, aga kolleegidega ollakse solidaarsed. Uudisväärtuse puudumisele viitas ka Postimehe sporditoimetuse juht Raimo Nõu, mööndes, et oli boikotist teadlik.

ETV sporditoimetuse juht Marko Kaljuveer ei tahtnud toimunut otsesõnu kommenteerida: "Rääkisin Markkoga eile (teisipäeval – toim.)pikalt sellest – ta helistas mulle. Me ei boikoteeri teda, läheme laupäeval Eesti meistrivõistlusi kajastama."

Boikoteerimise kokkulepe sündis läinud nädalavahetusel Otepää murdmaasuusatamise MK-etapil. Viimaseks tilgaks spordiajakirjanike kannatustekarikas oli asjaolu, et pärast kuudepikkust vaikimist astus Märtin läinud reedel üles Kanal 2 Urmas Oti saates.