Siia majja kolis Sten perega alles äsja.

Pool sajandit tagasi kasvatasid misjonärid Santa Clara orus virsikud. Kuid 1960ndatel sai hoo sisse kiibitööstus. Seetõttu tuntakse piirkonda täna Silicon Valleyna. Millises suunas ka Tamkivide juurest ei vaataks, IT-äri ajalugu peegeldab vastu igalt poolt: alates Steve Jobsi lapsepõlvekodust ning Hewletti ja Packardi garaažist, lõpetades paar maja edasi Mark Zuckerbergi kolledžiaegse rendikaga, kus sündis Facebook. Stanfordi ülikool on kiviviske kaugusel.

Sten juhtis seitse aastat Skype’i Eesti kontorit, siis võttis aastase õppepuhkuse, et end Stanfordi ülikooli ärikoolis täiendada. Õpingute lõppedes otsustas ta tänavu sügisest Skype’iga lõpparve teha.
Nüüd vaatab Sten ookeani tagant Eestile kahetise pilguga: ühest küljest imestab, kui hea ja lihtne on Eestis asju ajada võrreldes California bürokraatlike kadalippudega. Ent teisest küljest – eemalt näeb avarama pilguga ka kodumaiseid probleeme.

“Eestis käib kogu diskussioon selle üle, et inimesed lahkuvad. Ja lühiaajalises poliitilises käras süüdistab üks jõud teist: tema tegi! See on täielik jama! Parem saata noori õhinaga maailma õppima kui et nad peavad Eestist riigi ja kogukonna kiuste “põgenema," arvab Sten.

“Miks ei võiks olla Eestil näiteks 40 miljonit kodanikku?” küsib ta.