Tänane New York Times kirjutab aga, et kõikide võimalike kulude kokkulöömisel pole BP pankrot siiski täielikult välistatud.

Naftareostuse algusest saadik on BP kaotanud kolmandiku oma väärtusest. Credit Suisse`i andmetel maksab BP puhastustööde eest kokku umbes 23 miljardit dollarit - igaüks võib ise arvutada, kui mitmekordselt ületab see summa Eesti Vabariigi ligi 90 miljardi kroonise aastaeelarve -, kuid see pole veel sugugi kõik. Turismitööstuse ja naftareostuse tõttu elatise kaotanud Mehhiko lahe kalurite kahjunõuded võviad küündida 14 miljardi dollarini. Pole võimatu, et kokku läheb naftaleke BP-le maksma 40 miljardit dollarit.

Kompaniil on arvel ligikaudu 12 miljardit dollarit, kuid juba käib debatt selle üle, kas BP peaks piirama dividendide väljamaksmist.

Kuid New York Timesi hinnangul on suurim oht BPle hoopis süüdimõistev kohtuotsus, mis võib nende rahakotist röövida üle sada miljardi dollarj. USA justiitsministeeriumi algatusel on juba avatud kriminaaluurimine. See peaks tooma selgust BP tegudesse, mis viisid platvormi süttimise ja ulatusliku naftalekkeni. Wall Streeti pankurid kutsuvad seda "Texaco stsenaariumiks". 1987. aastal kaotas Texaco naftakompanii kohtuotsuse tõttu üle miljardi dollari ja pidi tegevust jätkama USA pankrotiseadustiku paragrahv 11 järgi. Ettevõte kuulutas välja pankroti ja taotles kohtult kaitset võlausaldajate vastu, jätkates nii tegevust.

Vastavalt USA seadustele on BP vastutus naftalekke eest 75 miljardit dollarit. Kuid kui avastatakse, et BP on räigelt rikkunud ohureegleid, muutub seegi vastutuslimiit tähtsusetuks.