“Alguses ei saanud televisioonis arugi, milline vastutus see on, suuremad värinad tulid alles hiljem,” räägib Pedassaar. “Prognoosimisel enda tehtud möödapanekuid elame palju raskemini üle kui otse-eetri apse, neid juhtub teistel ka kogu aeg. Saate õnnestumine sõltub ju veel viiest inimesest.”

Ele Pedassaare sõnul tunnevad inimesed teda tihti tänaval ära ja küsivad, milline ilm tuleb. “Eks ma ikka vastan neile, kui sõbralikult küsitakse, olen pärast tööpäeva lõppu ju sünoptik edasi. Üks lahe kunstnik näiteks imestas, et selline elukutse üldse olemas on. Puhkuse ajal vaatan ma ise ka siiski pigem taevasse, hea, kui kõik ilmakaardid eemal on,” ütleb Pedassaar.

Eestis ennustavad ilma 12 sünoptikut ja veel mõned eraldi lennuilma. Üsna piinarikas on Paljaku sõnul see, kui öise valve järel tuleb jääda ka päevaks tööle. Piinav pole mitte väsimus, vaid siis tuleb jälgida reaalajas enda prognoosi paikapidavust. “Inimesed ikka aasivad ilmaennustajaid halva ilma pärast, sest keegi peab ju süüdi olema!”