Saatejuht Katrin Viirpalu kasutab intervjuud alustades juhust ja haarab kinni saates enne kõlanud teemast – kes ikkagi hüvitab koroonaviiruse tõttu karantiini sunnitud inimeste töötasu Eestis? Kiik vastab kannatlikult sellele ja veel paarile küsimusele.

Eesti on seni jälginud, kuidas viirus Hiinast tasahilju Euroopa poole liigub. Itaalia on just mitmes piirkonnas kehtestanud karantiini. Ka Soomes on üks juhtum tuvastatud, jätkab Viirpalu, on suur tõenäosus, et see meile ka jõuab. Kas peaksime arvestama Itaalias kehtestatud piirangutega?

„Eesti riigis Itaaliale sarnast olukorda pole. Küll aga pean kohe ütlema, et just tuli info, et Eestis on leitud eilse õhtu seisuga esimene,“ Kiik peab neelatamiseks pausi, „esimene nakatunu. Tegemist on Eesti alalise elanikuga, mitte küll kodanikuga.“

Kohal. Viirus on kohal.

Araik Karapetjan loeb paar tundi hiljem Sillamäel uudist iraanlasest, Eesti esimesest koroonahaigest. Iraanlane oli sama päeva esimestel tundidel Tallinna bussijaamas kipitava kurgu, palavikutunde ja köhahoogudega Riia bussist välja astunud ja endale ise kiirabi kutsunud. Iraanlane nakatus oma kodumaal, ta on stabiilses seisus ja Tallinna nakkuskliinikus isoleeritud. Ühtäkki on anonüümne iraanlane Eesti kuulsaim inimene.

Karapetjan sulgeb uudise ja mõtleb tundmatu viiruse peale, siis oma pensionieas vanematele, oma kolme- ja viieaastasele pojale ja abikaasale. Pere otsustab lapsed edaspidi lasteaiast koju jätta. Abikaasa sulgeb viiruse kartuses oma hambaravikabineti.

Edasi lugedes saad loost teada veel, kuidas: 

* Sillamäel maskide tootmine 44 korda suurema võimsusega tööle pandi; 

* teha vahet maskidel;

* Saaremaa Südamekodu testimise eest võitles;

* muutus meie liikumine, ostlemine, suhtlemine (graafikud!);

* viielapseline pere keerulisel ajal hakkama saab;

* Eesti elektrivõrku koroonakriisi ajal kaitstakse.