Mõis oponeerib oma arvamusartiklis Golblattile, selgitades, et tuleb Eestist ning igakord, kui ta näeb kellegi seljas t-särki kirjaga CCCP, oletab ta, et üks Yale`i ülikooli tudeng ei toeta selle särgiga režiimi, mis hävitas Mõisa vanavanemate kodud ja saatis perekonnad Siberi koonduslaagritesse. "Kui kannad särgi peal sirpi ja vasarat, oletan ma, et oled kas rumal või soovid öelda: "Mäletagem kurjust ja ärgem laskem sel uuesti juhtuda."

Mõisa sõnul pälviks ta svastikaga särki kandes kiire hukkamõistu ning teda rünnataks arvatavasti nii verbaalselt kui füüsiliselt, samas kui Nõukogude Liidu sümbolid ei kõigutaks kedagi.

"Tegelikult peaksid sirp ja vasar ning tähekombinatsioonid nagu CCCP ja KGB meid oluliselt rohkem hirmutama kui svastika ja SS. Režiim, mida sümboliseeris svastika, kukutati rohkem kui 60 aastat tagasi. Sakslased on teadlikud, häbenevad ja vabandavad nii valitsuse kui individuaalsel tasemel selle eest, mis nende riigis aset leidis kaks või kolm põlvkonda tagasi.

Kuid Venemaa kui Nõukogude Liidu tuum kuulutab avalikult, et Nõukogude Liidu kokkukukkumine oli Venemaa hilisajaloo suurim katastroof."

Mõis toob näite, kuidas Venemaa provotseerib konflikte oma endiste satelliitriikidega ning püüab neid taas oma kontrolli alla saada. Samuti võrdleb ta Naši noorteorganisatsiooni Natsisaksamaal suure populaarsuse saavutanud Hitler-Jugendite liikumisega. Mõisa sõnul ei tunneta Venemaa tänapäeval mingit süüd ega tundu olevat isegi teadvustavat endale neid kannatusi, mida Nõukogude Liidu ajal inimestele põhjustati.