Ametliku versiooni kohaselt esitas Sepp lahkumisavalduse ise.

Tõenäoliselt heideti ette, et mees ei saanud juhtimisega hakkama.

Selle uudise varjus on aga toimunud veel üks oluline sündmus : möödunud nädalal vabastati Harju Tarbijate Ühistu kolmest juhatuse liikmest kaks: Jüri Kimmel ja Jaan Marjundi. Neist viimane kuulub kohalike ühistute katusorganisatsiooni ETK nõukogusse.

Ilmselt vabastatakse Marjundi peagi ka ETK seitsmeliikmelisest nõukogust, sest miks peaks ta esindama nõukogus Harju ühistust, mille juhatuse liige ta enam ei ole?

Väidetavalt olla nõukogu liikmete seas tekkinud kahtlus, et just Marjundi kaudu liigub ettevõttest infot välja. Ekspress seda infot kinnitada ei oska, meie infoallikad on olnud teised.

Samas kehtivad Marjundi volitused nõukogu liikmena kuni maini 2011 ja pole välistatud, et ta võib pahatahtlikud jutud ümber lükata ning taas soosingusse tõusta.

Ekspress on sel suvel kirjutanud korduvalt jamadest ETKs. Asi sai alguse uuest laotarkvarast, mille rakendamiseks firma valmis ei olnud, kuid mis pandi juuni alguses siiski tööle.

Suurejooneline eksperiment lõppes katastroofiga: firmas tekkis kaos, mille täpset suurust pole ilmselt võimalik välja selgitada. Esialgne inventuur rääkis 19 miljoni krooni suurusest puudujäägist. Uus tarkvara IMI heideti kõrvale, taas läks käiku vana, mille nimi on Ostap (ei tea, kas see on vihje Ostap Benderile?) Patuoinaks tehti ETK IT-direktor, kes sai kinga, kuigi ametliku versiooni kohaselt koondati ta seoses "juhtimisstruktuuri muutmisega".

Peadirektor Rein Sepp viibis sel ajal puhkusereisil Lõuna-Ameerikas.

Juhatuse kaks ülejäänud liiget Janek Lepp ja Marko Jõks ei moodustanud kiirkäigul mingit erikomisjoni jama uurimiseks, küll aga algatasid sisejuurdluse, kust sai Ekspress teavet nii suure puudujäägi kohta.

Kui Sepp augusti keskel puhkuselt naasis, moodustas ta kohe uurimiskomisjoni. See aga kuulutati järgmisel päeval kogunenud ETK nõukogu näpunäidetel tühiseks. Nõukogu kavatses ka Sepale kinga anda, kuid mees ilmunud koosolekule kohale - ta oli just parajal ajal haigeks jäänud...

Tookord kinnitas ETK, et juhatuse koosseisu ei muudetud, kuid samas saadeti ettevõtte sees laiali teade, et Sepa volitused on ajutiselt peatatud (mitte haiguse lõpuni, vaid nõukogu järgmise koosolekuni) ning anti käsk eemaldada ta ka olulistest meililistidest.

Nüüd siis "mõistis" Sepp, et aeg on kirjutada lahkumisavaldus...

Kõige kõrgem võim ETKs on nõukogu esimehe Väino Sassi käes, kes kuulub Rapla Tarbijate Ühistu juhatusse. Tolle ühistu majandusaruanne sisaldab audiitori hoiatust, et firma kavandab riskantseid investeeringuid ja see võib suurendada likviidusprobleeme.