Esimest korda Eestis. Tõeline legend. Aga sugugi mitte ajaloo hämarustesse kadunud vaid endiselt aktuaalne.

2. Robert Plant

Olgugi et Eestit ennegi väisanud, ent siiski endiselt populaarne nii vanema kui noorema generatsiooni, nii meeste kui naiste seas. Koos Allison Kraussiga (kellega kahasse tegi oma viimase albumi) oleks ilmselt veelgi kõrgemal kohal maandunud.

3. Franz Ferdinand

Paljude jaoks ilmselt ainus põhjus suvel Õllesummerit külastada. Seni kaks albumit välja andnud indie rokkaritena iseloomustatavad šotlased plaanivad selle aasta lõpus uue kauamängivaga lagedale tulla. Seega peaks kontserdil kuulma nii vanu hitte kui värsket materjali.

4. Lou Reed

Järgmine mitte-surev vanameister. Velvet Undergroundi solistist popkultuuri üheks ikooniks kujunenud Reed on Eestimaal oma 1972. aastat pärineva "Berliini"-nimelise kontserlavastusega.

5. Sparks

Rabarocki vürtsitavad vennaksed, kes vaatamata oma pikkadele tegutsemisaastatele ikka veel üllatavad. Nende praktiliselt žanrivaba muusikat iseloomustab just neile omane sound. Oma eeskujuks peavad neid nii Depech Mode, New Order kui Pet Shop Boys. Eesti publikule peaks seega täitsa meelepärane olema.

6. Emir Kusturica & No Smoking Orchestra

Muuhulgas filmide „Must kass, valge kass" ja „Elu on ime" tarbeks muusika kirjutanud kultusrežissöör Kusturica bänd, kus viimane kitarri tinistab mängib. Nii Kusturicat kui etno-folki armastavad eestlased teevad ürituse ilmselt veelgi lustakamaks.

7. Lenny Kravitz

Pop-rocki kindla peale minek, Grammy-võitjast Lenny uuemad hitid on igal raadiokuulajal kuklas helisemas. Võrdlemisi vankumatu kvaliteet.

8. Seal

Seni mõnusat poppi teinud Seal on viimasel plaadil diskomaiamaks muutunud. Mehe mõnus hääl ning pikajalgne abikaasa garanteerivad vastavalt plaadimüügi kui ka vajaliku kõmu. Seali live-esinemised on aga igal pool vaid kiidusõnu pälvinud.

9. Def Leppard

Heavy-metal ei sure. Fakt, et bänd, kõigi nooremate ja popimate kiuste, ka siia tabelisse mahtus on juba iseenesest märkimisväärne. Saab meenutada nooruspõlve või nautida uut materjali. Värske album ilmub muide 29. aprillil.

10. Deep Purple ja The Fall

Said täpselt ühepalju punkte.

Deep Purple siis järjekordne ajarännaku teinud bänd. 70ndatest tänasesse. Olgugi, et varemaltki Eestis käinud, leidub alati inimesi, kes oma kunagistest iidolitest küll ei saa.

The Fall oma punglikkuses on aga alternatiivsem kooslus, kes oma legendaarsuses on uuema põlvkonna esindajatest muuseas mõjutanud ka Franz Ferdinandi. Ja nüüd saame seda ka kontrollida.