Liisi on osaühingu Koduliising reklaaminägu. See firma pole küll nii kuulus kui suurte Skandinaavia pankade tütarettevõtted, aga on see-eest ehtne eesti asi, kuuludes Haapsalu ettevõtjale Arne Veskele.

2008. aastal teenis Koduliising väljaantud laenude pealt intressitulu kümneid miljoneid kroone. Ainuomanikuna oleks Veske võinud võtta firmast dividendidena välja 65 miljonit krooni. Vaat see on alles efektiivsus – firmas on kõigest 15 töötajat, neist igaühe kohta tuleb 6000 klienti!

Paraku ei saa ärimees magusat elu väga nautida. Swedbank kardab Koduliisingule antud laenude pärast. Pank on kirjalikult keelanud Veskel võtta oma firmast välja rohkem kui üks miljon krooni dividende ja sedagi koos maksudega. 

Miks kiusab Rootsi hiidpank eestlasest ärimeest, kes laenab puuduses kaasmaalastele heaks eluks vajalike kaupade ostmiseks kalli hinnaga raha? Kas kõige taga on kadedus, et väikesel, aga visal konkurendil läheb ikka veel liiga hästi? 

Pigem painab sveede mure, et ennast kohustustega üle koormanud rahvas ei suuda lastele ostetud suuski ka ülejärgmise talve saabumise ajaks välja lunastada.