"Ainult et heledusest üksi jääb väheks. Et teda ilusti näha, peab ta taevas õiges kohas olema. Praeguse komeedi tohutu heledus (pea sama hele kui planeet Jupiter) tuleneb asjaolust, et ta on Päikesele väga lähedal - ainult 0.17 astronoomilise ühiku kaugusel," kirjutas Jaaniste huvilistele saadetud kirjas.

Praegu on komeet Päikesest vaid kümnekonna kraadi kaugusel, aga siiski peaks ta ehavalguses Jaaniste hinnangul hästi näha olema. Komeedist on isegi päevasel ajal pilte tehtud. 
"Aga need pildid on tehtud lõunamaal, kus hämarik lühike. Meile jääb see ülihele komeet  praktiliselt nähtamatuks. Üks õige sabatäht olgu ikka pimedas taevas, siis saab temast täit mõnu tunda," nentis Jaaniste.
Sellegipoolest soovitab ta siiski proovida: "Kui juhtub selge ilm olema, minge kella 16 paiku välja ja vaadake läänekaarde. Kui veab, näete sabatähte".
Kui aga kellelgi peaks lähipäevil ees seisma õhtune lennureis või teekond lõunamaale, soovitas Jaaniste kindlasti ka komeet taevast üles otsida. 

Meie taevast kaob komeet Jaaniste andmeil umbes 10 päeva pärast, aga lõunapoolkera elanikud saavad teda veel tükk aega vaadelda.

Jaanuari lõpuks eemaldub sabatäht Päikesest 30 kraadi kaugusele, olles ikka veel piisavalt hele palja silmaga vaatamiseks.
Komeet C/2006 P1 (McNaught) kohta võib lugeda netileheküljelt  http://www.spaceweather.com/.