Astrid Lindgreni muuseumi idee tuli kunagises Vendade Lõvisüdamete filmis Joonatani mänginud Staffan Götestamile pähe 1988. aastal. Proua Lindgren ise aga lükkas omanimelise muuseumi idee tagasi ja pakkus hoopis, et Djurgårdenile võiks rajada Rootsi lastekirjanduse muuseumi. Ja nii läkski – 1996. aastal see avati ja on nüüdseks Stockholmi üks populaarsemaid kunstkambreid. Ja Pipi maja on seal tõepoolest olemas. Väike kahekorruseline majake, kus lapsed saavad omatahtsi toimetada, köögipõrandal piparkoogitainast rullida ja Pipi sahtlitest aardeid otsida.

Aga peale selle on Junibackenil veel palju muud. Kõige kihvtim on muidugi rong läbi Lindgreni maailma. Vimmerby jaamast väljuvad vagunikesed, mis viivad sind läbi Jaanikingu Madlikese ja Vahtramäe Emili hoovide – ning muuhulgas saab näha, kuidas Emil oma väikse õe Ida lipuvardasse heiskab –, hõljuda Väikevenna akende taga ja läbi Karlssoni tillukese katusekambri. Tee viib ka Ronja röövlimetsa ja vendade Lõvisüdamete seiklustesse – isegi kole lohe Katla on olemas ja nuhutab rongivaguni möödudes sind oma hiiglaslike ninasõõrmetega. Eestikeelset teksti rongisõidul küll veel ei loeta, aga soome, inglise ja vene keel on olemas. Ning rootsi keeles räägib rongis lausa Astrid Lindgren ise!

Veel on Junibackenil lasteraamatu väljak, laste kunstigalerii, raamatupood. Praegu on majas avatud ka Muumiorg. Ja kohvik, kus müüakse kõige isuäratavamaid koogikesi ja kaalukomme – täpselt nagu Pipi raamatus. Junibackenil töötab ka lahke eestlanna Kylliki Hellström, kes võib teil aidata majas ringi vaadata. See on tõepoolest koht, kuhu oleks meeletult tahtnud ise lapsena sattuda.

3–15aastased lapsed maksavad sissepääsu eest 85 SEKi (145 EEK) ja täiskasvanud 95 SEKi (165 EEKi).

Reisikulud katsid Djurgårdeni saare muuseumid ja Tallink.