Mitmed ärituusad usaldavadki oma säästud Gildi poistele.

Kuid pere soovitab hõbedaste juustega Väinol hoogu maha võtta. Parem pühendu ettevõtlusele, mitte ära oota, jalad seinal, et investeerimispankurid jõukuse majja toovad. Osta välja äripartneri osa Autorollos!

Firma on Väinol sõber Tiit Pohlaga kahe peale, kuigi paberite järgi on peremeheks ainult Pohl. Nüüd on äripartnerid tülli läinud, koos edasi tegutsemine tundub võimatu. “Pakkusin välja, et kas ostad minu osa ära või müün selle võhivõõrale,” räägib Tiit Pohl. “Väino mõtles ja otsustas, et ostab ära.”

Pohla hea tuttav pakub, et pool firmat maksab 700 000 eurot.

Nii palju raha Pentusel pole (ta sõitis aastaid veoautojuhina Soome vahet, naine lasteaiaõpetaja), puudu jäävad 575 000 eurot laenab ta Swedbankist. Laenu tagab kolmveerandi ulatuses Kredex. Risk on võetud, aeg on tööd teha, et hiljem võidukalt šampanjat mekkida.

Uue hoo saab ka Väino vanema poja karjäär. Sten Pentuse soontes voolab bensiin nagu isalgi. Kui papa laeks vormelisõidus jäi Eesti NSV meistrivõistluste hõbe, siis poiss unistab suuremalt. Ta tahab tulla vormel-1 maailmameistriks. “Teise inimese eesmärk võib sageli tunduda muinasjutuna. Hoolimata sellest juhtub “muinasjutte” iga päev,” teatab ta rahvusringhäälingus.

Võidusõit on eriti kallis spordiala. Kuid Pentusel veab. Sten elab koos kooliõe Kristel Reinsaluga, kelle isa Margus Reinsalu kuulub Eesti jõukate koorekihti.

Sügisel 2007 peab Äripäev iga-aastast konverentsi. Majandustegelased kurdavad üksteise võidu, et ees ootab tume tulevik. Suure erandina särab Margus Reinsalu. Teda ei paina mulli lõhkemine Baltikumis, tema ei pelga peksa saamist Bulgaarias ega Aserbaidžaanis (sealne maaost ei lähegi nii libedalt, nagu rikkad ootasid), tema ajab äri tõusvatel turgudel.