06.08.2010, 00:06
Taimemürkide pealetung
Eestimaalane ostab kohalikku juur- ja puuvilja lootuses, et selle kasvatamiseks on kasutatud vähem keemiat kui välismaises kraamis. Kas selline oletus on põhjendatud?
FOTO:
Analüüsisime veterinaar- ja toiduameti iga-aastaseid seireandmeid taimemürkide kasutamise kohta. Vestlesime maaülikooli teadlaste, põllumeeste ja nende inimestega, kes veterinaarametis töötavad. Saadud tulemuste põhjal oleme koostanud tabeli kogutud teadmiste kohta iga vilja kohta. Näiteks: tervislikum on süüa avamaa kurki, sest selle kasvatamiseks on vaja kasutada vähem taimemürke kui kasvuhoone kurgi kasvatamiseks. Varajase kartuli kasvatamiseks Eesti põllumehed ei saa mürke kasutada, sest vili valmib loori all. Kõige rohkem mürgijääke võib tavaliselt leida sidrunist ja viinamarjast.