2009: Proovin Tallinna ülikooli bioloogia erialale.

Nüüd:Õpin plaanipäraselt Tallinnas bioloogiat. Olen suhteliselt rahul ja plaanin selle ka lõpetada.&nbps;
&nbps;


Ilmar Tammisto:

2009: Proovin saada sisse Tartu ülikooli ajaloo erialale.

Nüüd:Elan muretut tudengielu Tartus ning õpin ajalugu, täpselt nagu oli plaanis. Olen valikuga jätkuvalt äärmiselt rahul.


Ahti Arumetsa:

2009: Loodetavasti Georg Otsa muusikakooli pop- või džässmuusika või basskitarri erialale.

Nüüd:Olengi praegu seal, kus kaks aastat tagasi olla tahtsin – lõpetasin II kursuse basskitarri erialal.


Aet Viisitamm:

2009: Tahan minna välismaale uudistama. Ilmselt soojema kliimaga kohta.

Nüüd:Töötab ja elab Tallinnas.


Kaspar Pello:

2009: Aastaks välismaale. Mitte õnne otsima, vaid kogemusi hankima. Siis tulen tõenäoliselt tagasi sise- või maastikukujundust või turismivaldkonda õppima.

Nüüd:Kohe pärast kooli jäi välismaale reisimine ära, sest sai töötatud tulusal kohal. Eelmisel aastal võtsin julguse kokku ja hakkasin tegelema kinnisvaraga. Hetkel olen iseendale tööandjaks ning tegutsen Domus Kinnisvara kaubamärgi all.


Liis Samon:

2009: Plaanin minna onutütrega Uus-Meremaale. Praegu on sellisteks seiklusteks parim aeg, sest ma pole veel otsustanud, mida ülikooli edasi õppima minna.

Nüüd:Töötab USAs (kooli andmetel).


Mihkel Roosileht:

2009: Eesti Maaülikool või Luua metsanduskool – õppima metsatööstust või midagi põllumajandusega seotut. Praktilised alad ja maalähedane elu.

Nüüd:Õpib Eesti Maa-ülikoolis metsatööstust.


Liis Mägi:

2009: Kõigepealt lähen ülikooli – lihtsam on käia koolid läbi noorena. Aga kuna välismaa ahvatleb, siis püüan ülikoolis kasutada vahetusüliõpilase võimalust.

Nüüd:On läinud nii, nagu soovisin. Õpin arhitektuuri ning olen tehtud valikuga väga rahul. Samuti kavatsen minna välismaale õppima, et end valdkonnas veelgi täiendada ja silmaringi avardada.


Gerli Aavik:

2009: Töötan suvel Iirimaal ettekandjana, et teenida raha Kambodžasse minekuks, kus hakkan tööle eestlaste ehitatud hotellis. Pärast seda tulen Tartu ülikooli ajakirjandust õppima.

Nüüd:Kukkus välja natuke teisiti. Õpin Tartu ülikoolis teoloogiat ja rahvusvahelisi suhteid, kooli kõrvalt tegelen LHV teise pensionisamba turustamisega. Sügisel sõidan semestriks Ankarasse Bilkenti ülikooli. Kui kõik läheb hästi, saab ajakirjanduse asemel uueks suunaks hoopis diplomaatia.


Piret Närep:

2009: Huvitab Tallinna ülikooli rahvamajandus, aga ka rootsi keel.

Nüüd:Õpingi Tallinna tehnikaülikoolis rahvamajandust (nüüd avaliku sektori majandus). Peale selle käin tööl Infopaqis + veel olen müügijuht trükikojas K-Print. Ütleme nii, et nädalas võiks olla üks päev juures, siis jõuaks ilusti.


Kaisa Kahju:

2009: Lähen Austriasse vabatahtlikuks, kogemusi hankima. Aga Austria tõmbab ka looduse ja saksa keele pärast.

Nüüd:Viimastel andmetel vabatahtlik Austrias Salzburgis.


Anastasia Šilo:

2009: Plaanin minna Tallinna ülikooli sotsiaaltööd õppima. Kahel põhjusel: 1) see on mulle südamelähedane, 2) tähtis on õppida edasi kohe pärast gümnaasiumi.

Nüüd:Pärat gümnaasiumi läksin Haapsalu Kolledžisse, elan ja töötan Tallinnas.


Liina Rajaveer:

2009: Tahan minna Prantsusmaale keelt ja kultuuri õppima.

Nüüd:Õpib Tartu ülikoolis kirjandust ja kultuuri.


Liisa Pajula:

2009: Esimene valik on Kunstiakadeemia muinsuskaitse ja restaureerimise eriala. Kui ma tasuta kohale ei saa, lähen sügisel välismaale. Kindlasti tahan ma õppida või töötada mingi aja New Yorgis, see linn sobib mulle.

Nüüd:Õpib Tartu ülikoolis ajalugu.


Ann Juuse:

2009: 18. juulil sõidan Kreekasse. Koos paralleelklassiõega plaanime sügiseks restoranis või istanduses tööd leida. Aga mul on ka plaan tulevikus ühel hetkel Saksamaale tööle saada. Eesti on väärt koht, kus elada, ja eemalolek kindlasti suurendab seda veendumust.

Nüüd:Viimastel andmetel Rootsis.


Mari Krõõt Volar:

2009: Tahaksin minna Itaaliasse. Kui avaneks võimalus, läheksin ka Rootsi, et täiendada keeleoskust. Ilmselt proovin ka ülikooli, proovimise pärast.

Nüüd:Pärast lõpetamist pakuti tööd Tallinkis, mille ka vastu võtsin. Samuti võeti mind vastu Tallinna ülikooli sotsiaaltöö erialale, kus ma aga alustada ei jõudnudki. Läksin Londonisse lapsehoidjaks, praegu töötan Londonis ühes Ameerika-teemalises restoranis.


Ruth Reinup:

2009: Kui kõik läheb plaanipäraselt, olen augustist Norras tööl. Plaan on jääda sinna aastaks raha teenima. Järgmise suve veedan perega Eestis ning septembris 2010 sõidan Indiasse, et kulgeda läbi Hiina, Tiibeti ja Siberi tagasi Eestisse antropoloogiat õppima. Ma ei kiirusta ülikooli, sest minu eesmärk ei ole teenida stereotüüpi, et ülikool on ainuõige lahendus, vaid soovin olla kindel oma valikus.

Nüüd:Pärast lõpetamist töötasin kuu aega vitraažikojas Domini Canes galeristina. Siis avanes võimalus minna Põhja-Norrasse Tromsösse ettekandjaks restoranis. Polaaröö lähenedes ostsin pileti Mehhikosse. Jaanuari-veebruari veetsin seal ning Guatemalas. Märtsis pöördusin tagasi Tromsösse, kus minu sõbral diagnoositi vähk. Tema kaotus oli laastav. Augustis töötasime peigmehega mägimatkadel giididena. Septembris tulime Eestisse, ostsime 30aastase Mazda ja oktoobris alustasime sõitu Poola, Rumeeniasse, Bulgaariasse ja Türki. Auto kinkisime Kreeka tolliametnikele. Istanbulist lendasime Bombaysse. Indias veetsime järgnevad neli kuud ja sealt suundusime kaheks kuuks Nepali. Nüüd, juunis, töötasin Domini Caneses, lebasin Hiiumaa randadel ja aitasin vanaemal rohida. Juuli alguses sõidame aga tagasi Norrasse. Töötame paar kuud, et sõita Prantsusmaale ja Marokosse. Kevade tuuled on teadmata, ehk Peruu?


Ly Haiba:

2009: Lähen aastaks Singapuri tööle. Juhuse kaudu leidsin seal tuttavad ja töökoha. Soovin enne õpinguid näha suurt maailma ja sellist võimalust ei tohi maha magada.

Nüüd:ElabTallinnas (FB andmetel).


Tiina Veskioja:

2009: Lähen Tartu ülikooli, loodetavasti hambaarstiks. Teiseks valikuks on arstiteaduskond.

Nüüd:Õpin Tartu ülikoolis arstiteaduskonnas. Hetkel peesitan Miami Beachil :D Käin tööl ja naudin elu, et minna järgmisele kursusele väljapuhanu ja erksana.


Piia Pärnaste:

2009: Esimene võimalus on proovida ülikooli riigiteadust õppima minna. Teine võimalus on, et teen Eestis ühe aasta tööd (töötan juba praegu Runway Internationalis).

Nüüd:Elab ja töötab Tallinnas.


Silvia Timmerman:

2009: Lähen õppima kosmeetikuks ühte Tallinna koolidest.

Nüüd:Käisin Eesti Kosmeetikute ja Juuksurite Erakoolis Diariss, mille kevadel lõpetasin. Hetkel töötan salongis ning tagantjärgi mõeldes olen oma otsustega väga rahul!


Kristiina Gjardman:

2009: Lähen juuksuriks õppima. Mõjutused on emalt, kes on samuti juuksur.

Nüüd:Pidin küll juuksuriametit proovima, aga sattusin hoopis Majanduskooli sekretäri erialale. Nüüdseks olen 8kuuse poisi ema ja õppima kipun alles järgmise aasta sügisest. Kisub rätsepa-stilisti ameti poole.


Kersti Vait:

2009: Suure tõenäosusega välismaale. Näen maailma, saan kogemusi, ja üks põhipõhjuseid – ma pole kindel, mida edasi õppida.

Nüüd:Elab Tallinnas (FB andmetel).


Piret Kari:

2009: Proovin kindlasti Tallinna ülikooli, psühholoogia erialale. Tahaksin saada lastepsühholoogiks. Kui see ei õnnestu, lähen arvatavasti pedagoogikat õppima.

Nüüd:Õpin Tallinna ülikoolis psühholoogiat ja olen väga rahul. Plaanin järgmisel aastal bakalaureuse lõpetada. Ülikooli kõrvalt käin ka poole kohaga tööl.