TALCOY-T eesmärgiks on vallutada kõik valimisjaoskonnad ning kontrollida, et volikogu valimistel Eesti pealinnas osaleksid ainult Keskerakonna poolehoidjad, selgitas bin Laden.

"Olge oma vastutusalal peremehed, jälgige vastast tähelepanelikult ja ennetage tema samme," ütles bin Laden väeosa teele saates. "Taliban on andnud teile parima võimaliku väljaõppe ja varustuse, teie relvavendadeks saavad Põhja-Korea merejalaväelased. Võite neid usaldada ja neile igas olukorras loota."

Talibani juhtkond usub, et ainult Savisaare võimulejäämine tagab Tallinna stabiilse liikumise iseseisvuse ja poliitilise sõltumatuse suunas. Koalitsiooni eesmärk on puhastada mässuliste valduses olevad linnaosad, et tagada julgeolek 18. oktoobril peetavate kohalike valimiste ajaks.

Missiooni sõjaline juht Ismail Shahib avaldas teeleasumisel heameelt selle üle, et rügement on hästi ette valmistatud ning üksusele on antud parim võimalik väljaõpe ja varustus. "See on vähim, mida Allahi abiga teie jaoks teha saime. Teadke, et oleme mõtetes teiega kogu selle aja, mis kodunt eemal uskmatute maal viibides oma püha kohust täidate," kinnitas Shahib ning avaldas ühtlasi lootust, et valimiste õnnestunud turvamise järel rakenduvad rügemendi võitlejad kohe rahulikule ülesehitustööle Tallinna mošee kiireks valmimiseks.

Taliban on Tallinna pidanud üheks oma välispoliitiliseks prioriteediks juba alates organisatsiooni loomisest 1992. aastal. "Esiteks on meie nimed väga sarnased, nii et tunneme end peaaegu tallinlaste veresugulastena," selgitas Shahib. "Teiseks annab sõjaline missioon tänuväärse kogemuse relvastatud võitluseks lääneliku suurlinna tingimustes, mida meil lähitulevikus kindlasti vaja läheb."

Tallinna linnavalitsuse välisasjade komissari Maido Keermaa sõnul on välistatud, et ebaturvalise seisukorraga Eesti Vabariigis võiksid toimuda ausad ja õiglased kohalikud valimised. Keermaa kinnitusel loodetakse olukorra taastamisel eelkõige välismaistele rahuvalvajatele.

Afganistanist lahkunud jalaväerügement TALCOY-T kohaneb praegu Kopli poolsaarel ühes sõjaväebaasis oludega ning valmistub lahingülesannete täitmiseks "põrgumaaks" kutsutud Harjumaa põhjaosas.