Neljapäeva lahvatas New Yorgis suur finantsskandaal. Legendaarne börsikaupleja Bernard Madoff tunnistas üles, et ta oli jooksutanud hiiglaslikku Ponzi skeemi. Väärtpaberiinspektsiooni(SEC) hinnangul on investorite kaotused minimaalselt 50 miljardit dollarit. Nädalavahetusel ja eile tuli üle maailma turuosalistelt raporteid suurte kaotuste kohta Madoffi fondide fondist. Madoffi fondi stabiilsele tootlusele pöörati juba aastaid tagasi tähelepanu, kuid möödunud aastal fondi kontrollinud väärtpaberiinspektsioon ei suutnud fondi töös vigu avastada. Turuosalised on nõudmas väärtpaberiinspektsiooni juhi tagasiastumist.

Täna õhtul teeb Föderaalreservi komitee teatavaks intressiotsuse. Turud on kindlad, et kärbe tuleb 0.25% või 0.5% suurune. 0.5% kärpe puhul jõuaks baasintressi tase rekordmadalale 0.5% intressimäära juurde. Viimati oli baasintress nii madalal 1954. aastal.

OPEC teatab tootmismahtude vähendamisest homme 17. detsembril. Turud ootavad suurt tootmiskärbet. Naftahind (jaanuari lepingud) tegi eile jälle paraja svingi tõustes päevasiseselt 50 dollarini ja kukkus päeva lõpuks alla 45 dollari barreli kohta.
Dollar hakkas euro suhtes juba nädal tagasi vajuma, kuid pärast neljapäevast väliskaubandusdefitsiidi statistikat sai dollari nõrgenemine alles õige hoo sisse. Dollar on kuue kauplemispäeva jooksul kaotanud euro vastu üle 5%, mis on valuuta kohta järsk liikumine. Hetkel maksab USA dollar 11.41 krooni.
Kullaunts maksab 834 dollarit.