Tänaseks on kavasse kinnitatud 73 esinejat, kes astuvad kolmel ööl üles Von Krahli ja NO99 teatris, Mustpeade Majas, muusikaklubides Tapper, Juuksur, RockStars, Rock Cafe ja Club Hollywood. Tänavu on programm avatud ka naaberriikide artistidele ning nii näeme neil päevil Tallinnas esinemas Soome kollektiive Eläkeläiset, Rubik ja Amorphis, Läti hittbändi Brainstorm ja sealset tõusvat tähte Instrumenti, samuti elektroonika-artisti Fusedmarci Leedust, kes tähistab TMW-l esinemisega äsjast plaadilepingu sõlmimist Playground Recordsiga.

“Oleme positiivselt üllatunud, kui suur on nii põhja- kui lõunanaabrite huvi meie festivali vastu,” ütleb TMW peakorraldaja Helen Sildna. “Päris kindlasti jääb alati meie programmi fookusesse Eesti muusika, kuid meeldiv on, kui Euroopa näeb meis ka omamoodi gateway’d kogu siinsesse regiooni.” 

Uudisena teise TMW kavas on veel koostöö Eesti muusika päevadega. EMP kuraatorite Ülo Kriguli ja Maria Mölderi eestvedamisel on kavas Eesti nüüdisheliloomingu showcase, mis toimub 27. märtsil Mustpeade Maja kolmes saalis.

“Loodetavasti saabub kohale arvestatav kogus nüüdisklassika tegelasi festivali delegaatidena,” lausub Sildna. “Vast jõuab kohale legendaarse ECMi asutaja Manfred Eicher ja Londoni olulisem contemporary music sündmuste korraldaja South Bank Centre’ist.” 

Teine uuendus on alamfestival Tallinn Metal Week, festivali Hard Rock Laager ja raskemuusika plaadifirma Nailboard Records ühise ettevõtmisena teokssaav kütmine klubis Tapper.

Club Hollywood on seatud tantsumuusika tarvis (kureerivad Rulers of the Deep ja Julm Records), NO99 korruseid jagavad Jazzkaar ja Jazzliit ning Pärimusmuusika Keskus ning uue korraldajana on TMW tiimiga liitunud indie-muusika sariüritus Odessa Pop. Festivali öise keskusena töötab Von Krahli Teater, kus asub “delegaatide baar”, ja sealse programmi eest vastutavad Raadio 2 ning festival Hea Uus Heli.

Konverentsi seminarid toimuvad 26. ja 27. märtsil Nordic Hotel Forumis. Ka tänavu annab TMW suurtoetaja Skype välja auhinna kõige potentsiaalikamale Eesti artistile.

Kontsertide piletid saabuvad müügile 1. märtsil, täpse kava ja mahukama info leiab aadressilt www.tallinnmusicweek.ee.